30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yardım ederken, çantası çalındı

ADANA'da kimliği belirlenemeyen bir kişi, kaza yapan otomobildeki yaralıya yardım etmek isteyen Erhan Özer'in otomobilindeki çantasını çaldı. İnsanlık görevini yaptıktan sonra hırsızlık şokuyla sarsılan Özer, “Yaptığımız iyiliğin karşılığı bu mu olmalı?” diye isyan etti.


Olay, dün gece Gürselpaşa Mahallesi Öğretmenler Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bir alışveriş merkezinden 01 NS 527 plakalı otomobille evine doğru yola çıkan 31 yaşındaki Yusuf Sincer, aşırı hız nedeniyle direksiyonun kontrolünü kaybedince, kaldırıma çıkıp, yol kenarındaki mısır tarlasına uçtu. Kazada, sürücü Sincer otomobilde sıkıştı. 34 PT 151 plakalı otomobille giden ziraat mühendisi 26 yaşındaki Erhan Özer de kaza yapan otomobili görünce durdu.

İlk yardım çantasını alarak, yanındaki teyzesi Neriman Cömert'le birlikte yaralı Sincer'in yanına giden Özer, yoldan geçen bir otomobili de durdurup yardım istedi. Özer, teyzesi ve adı öğrenilemeyen bir yardımseverle birlikte, yaralıya ilk müdahaleyi yapıp, otomobilden çıkardı. Ardından 112 sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sincer'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Teyze- yeğen ise yaptığı insanlık görevinin ardından Kozan'a gitmek üzere otomobilin yanına gittiklerinde hırsızlık şokuyla sarsıldı. İçinde kredi kartları ve işyerine ait çeşitli evrağın olduğu çantasının çalındığını fark eden Özer, kaza için gelen polise başvurdu. Mısır tarlasına girerek hırsızların peşine düşen polis ekipleri, gece karanlığından yararlanıp kaçan zanlıları uzun süre aramasına rağmen bulamadı.

İyilik yaparken mağdur olan Erhan Özer, yaklaşık 1 saat bekleyip, polise ifade verdi. Hiç beklemediği bir olayla karşılaştığını söyleyen Erhan Özer, “Otogardan gelirken, önümüzdeki aracın tarlaya uçtuğunu gördüm. Yardım etmek istedik. İşimiz bittikten sonra bir baktık ki çantam çalınmış. Bu durumda polis ne yapsın? İnsafsız hırsızlar umarım yakalanır da hak ettikleri cezayı alır” dedi. Bundan sonra kimseye yardım etmeyeceğini söyleyen Neriman Cömert de “Belki de bir can kurtardık. Yaptığımız iyiliğin karşılığı bu mu olmalı? Hiç mi insafları yok hırsızların? Demek ki bu ülkede ölüye, yaralıya yardım etmeyeceksin. Yardım etmek yanlışmış, ben onu anladım. Sokakta yürüyemez hale geldik. Polise, askere daha çok yetki verilmeli ki, böyle olaylar yaşanmasın” diye isyan etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?