4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yardım kömürleri eksik çıktı

FAKİRİN KÖMÜRÜNDE TARTI OYUNU

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla ihale usulü alınarak fakir ailelere dağıtılan 25 kilogramlık torba kömür kilolarca eksik çıktı. Adana'da bir ailenin tarttığı kömür torbaları 17 ile 22 kilo arasında çıktı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde oturan Yalanca ailesine, fakir olduğu için muhtarlıktan çağrılarak Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kömür dağıtım merkezinden 20 torba kömür verildi. Yalanca ailesinin adına 20 torba kömürü alan lise öğrencisi 16 yaşındaki Serkan Yalanca torbalarda kömürlerin 25 kilogram olduğunun yazmasına rağmen torba ağırlıklarından şüphelenerek bütün torbaları eve getirip tek tek tarttı. Yalanca, torbaları tarttıkça karşısına çıkan manzara karşısında şaşkına döndü. Verilen 20 torba kömürden sadece 3 torbası 25 kilogram, diğerleri ise 17, 18, 20, 21, 23 kilogram geldi.

Şaşkınlığını gizleyemeyen Yalanca, torbaların hiç açılmadan fakir ailelere verildiğini, devletin ihale usulü kömür alırken dolandırıldığını, aynı zamanda vatandaşın da kandırıldığını söyledi.

Yaptığı tartımlarda sadece 3 çuvalın 25 kilogram çıktığını söyleyen Serkan Yalanca, "Çoğu 20-23 kilogram arasında değişiyor. Ama 17,5, 18 ve 19 kilogramlık kömür çuvalları da vardı. Devletimiz, yoksul insanları düşünerek bu yardımı yapıyor. Ama birileri bu güzel işten haksız kazanç sağlıyor. Kimse kömürünü tartmıyor çuvalları alıp gidiyor. Umarım bu işin sorumluları bulunur ve hesap verir" dedi.

Bu arada, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ise kömürlerin kendilerine TIR ile geldiğini, TIR'ların alınmadan önce kantarda tartıldığını ve eksik olamayacağını söyledi. Develi, torbalarda eksik olmayacağını savunarak, "Bu işi Türkiye Kömür İşletmeleri organize ediyor. Resmi kamu kurumu organize ediyor. Eksik olamaz" diye konuştu.

FAKİRİN KÖMÜRÜNDE TARTI OYUNU
FAKİRİN KÖMÜRÜNDE TARTI OYUNU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?