1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yardımcı'dan 'liste' tepkisi

YARDIMCI'DAN 'LİSTE' TEPKİSİ

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Hakan Bülent Yardımcı, siyasi partilerin açıklamış olduğu listelerin Adana ve Adanalıları temsil etmekten çok uzak olduğunu savunarak, kentin bir 4 yıl daha kaybedeceğini öne sürdü. Yardımcı, “Bu tablo karşısında sessiz kalamazdım ve kalmadım da. Şimdi sıra Adanalı hemşerilerimde” dedi.

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere 'bağımsız aday' olarak katılma kararı alan Yardımcı, artık söz değil, eylem zamanı olduğuna dikkat çekerek, neden 'bağımsız' olarak seçimlere katıldığını anlattı. Siyasi partilerce hazırlanan aday listelerini sert bir dille eleştirerek, söz konusu listelerin Adana halkını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil etmekten uzak bir profil ortaya koyduğunu öne süren Yardımcı, 'bağımsız milletvekili adaylığı'na da bu gerçeği görüp, Adana halkına hizmet edebilmenin bilinci ve sorumluluğuyla karar verdiğini belirtti.

Aynı zamanda da Adana'da günlük yerel bazda yayın hayatını sürdüren; Ekspres Gazetesi'nin de imtiyaz sahibi olan Hakan Bülent Yardımcı, “11 Nisan'da hepimiz üzülerek gördük ki, siyasi partilerin liderleri, bugüne kadar görüldüğü gibi 12 Haziran seçimlerinde de başta kendi örgütleri olmak üzere tüm Adanalıları hiçe sayarak, iki dudaklarının arasından çıkan isimleri milletvekili adayı olarak sunmuşdu. Aday listeleri, sadece kendi parti tabanını değil, tüm Adana'yı ve Adanalıları temsil etmekten çok uzak. Şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim ki;13 Haziran sabahından itibaren Adana bir 4 yıl daha kaderine terk edilecektir” dedi.

Adana'nın yıllardır kaybettiği gibi işsizlikte de adeta 'Türkiye şampiyonu' konuma geldiğini öne süren Yardımcı, bunun yanında kentteki tarım sanayisininse çökme noktasında olduğunu savundu. Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, siyasi partilerce hazırlanan milletvekili aday listelerininse Adana'yı içinde bulunduğu açmazdan kurtaracak bir profilden uzak olduğunu kaydeden Yardımcı, “Listeler açıklanır açıklanmaz kamuoyunda oluşan tepki bunun somut örneğidir. Ben, Hakan Bülent Yardımcı olarak bu tablo karşısında sessiz kalamazdım ve kalmadım da. Adana'dan bağımsız milletvekili adaylığımı açıkladım. Şimdi sıra Adanalı hemşerilerimde. Artık laf değil, eylem zamanı” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:52:00
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 16:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?