1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yardımı duyan geldi!

Adana'da Kurban Bayramı öncesi yardım yapılacağı dedikodusu nedeniyle Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önüne gelen kadınlar izdihama neden oldu.

Kurban Bayramı öncesi Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bayram yardımı yapacağı söylentilerini duyan kadınlar, Kurban Bayramı'nın son mesaisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önüne gelerek beklemeye başladı. Kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren vakfın önünde beklemeye başlayınca izdiham oluştu. Görevlilerin özellikle bayram ve kira yardımı olmadığını söylemesine rağmen kadınlar beklemeye devam etti. Kadınlar arasında zaman zaman sıra tartışması da yaşandı.

Sırada beklerken basın mensupları tarafından görüntülendiklerini gören kadınlardan bazıları elindeki kağıt, bazıları ise eşarbıyla yüzünü gizlemeye çalıştı. Bir kadın ise utanacak bir şey olmadığını söyleyerek, "Ne utanıp yüzünüzü kapatıyorsunuz. Siz utanmayın, bizi bu hale düşürenler utansın. Biz hırsızlık yapmıyoruz, devletten yardım istemeye geldik" diyerek tepki gösterdi. Ancak buna rağmen bazı kadınlar yüzünü gizleyip basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir otelde kalarak yaşamını sürdüren ve bir ayağı kırık olan Hasan Canpolat’ta yardım almak için kuyrukta beklemeye başladı.

Ayağı kırık olduğu için vakfın önündeki banka oturtulan yaşlı adam, devletten sürekli yardım aldığını, otel parasının da kaymakamlık tarafından karşılandığını belirterek, "Bugün de bayram yardımı almaya geldim. Daha önce 50 lira vermişlerdi, şimdi de 350 lira para almak için başvuru yaptım" diye konuştu.

Sırada bekleyen diğer kadınlar da, yardım almak için saat 05.00'den itibaren beklediklerini söyleyerek, "Devletten yardım almaya geldik ama kimsenin yardım verdiği yok. Bayram yardımı ve kira yardımı yapmıyorlar. Ancak bizim buna ihtiyacımız var" dediler. Yetkililer yardım yapılmayacağını duyurmasına rağmen kadınlar beklemelerini sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2013 Cuma 14:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?