4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yarın Dünya Ormancılık günü

Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şube Başkanı Selami Tece, bir ülkenin ormanlarını korumasının, sınırlarını ve insanını koruması ile eşdeğer olduğunu bildirdi.

Tece, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, ormanları, sadece birçok ağacın bir araya gelmesiyle oluşmuş ağaçlar topluluğu olarak görmenin, insanları eksik bilgilendirmeye götüreceğini belirterek, "Oysa ormanlar, tabii olarak yetişen veya emekle yetiştirilen ağaç ve ağaççık toplulukları, yer altı ve yer üstünde barındırdıkları bütün canlı ve cansız varlıklar, havası ve yerleri ile birlikte vazgeçilmez değerler bütünüdür" dedi.

İnsan hayatının her aşamasında çok büyük öneme sahip ormanların, insanlara sağladığı ekonomik, ekolojik hizmetler açısından ülke sınırlarını aşan bir değere sahip olduğu için dünyanın ortak değerleri içinde en başta gelenleri arasında yer aldığını ifade eden Tece, şunları kaydetti:

"İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için havaya ve suya ne kadar ihtiyacı varsa, toprağa ve ağaca da o kadar ihtiyacı vardır. Bir ülkenin ormanlarını koruması, sınırlarını ve insanını koruması ile eşdeğerdir. Yani bir ülkenin var olması için toprağının olması gerekir, bu toprağı da ormanlar korur. Bütün değerlerin tek tek kaybolduğu bir ülkede, ülkemiz topraklarının yeşil kalması için canlarını hiçe sayan cefakar meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, cennet vatanımızın istikbalde de baştan başa yeşil renklerle bezenmesini temenni ediyorum. Unutmayalım ki ülkemizde vatan sevgisi, bayrak sevgisi gibi aynı şiddette bir sevgiye daha ihtiyacımız vardır; o da ağaç ve orman sevgisidir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:53:29
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 16:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?