3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yarışırken yanacaklardı!

Adana'da yarıştığı ileri sürülen 01 JL 101 plakalı otomobil, hareket halindeki kamyona arkadan çarptı.

Kazadan sonra içindeki 3 kişiyle birlikte yanmaya başlayan otomobilde bulunanlar, duran araç sürücüleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, kazazedelerin arkadaşları ise görgü tanıklarının "Yarışıyorlardı" cümlesine tepki gösterip saldırmak istedi.

Kaza Tarsus-Adana-Gaziantep Otobanı'na şehir merkezine bağlayan Öğretmenler Bulvarı üzerinde 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Turgut Özal Bulvarı'ndan hareket edip, D-400 Karayolu'na en kısa sürede ulaşmak için yarışa çıkan 30 yaşındaki Ali Deniz'in kullandığı ile plakası alınamayan 5 otomobil Öğretmenler Bulvarı'nda yarış yapmaya başladı.

Kırmızı ışıkta geçip, D-400'e doğru yollarına devam eden otomobillerden Ali Deniz'in kullandığı araç, 27 yaşındaki Hüseyin Özmen'in kontrolündeki 51 DK 120 plakalı kamyona arkadan çarparak takla attı. Daha sonra alev alıp yanmaya başlayan otomobilin sürücüsü Ali Deniz ile yanında bulunan 28 yaşındaki Devlethan Demir ve 20 yaşındaki Kemalal Eveli kazayı görüp duran araç sürücüleri tarafından son anda kurtarıldı. Yanan otomobil olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yanarak iskelet haline gelen otomobilden 3 kişinin sağ çıkartılması mucize olarak değerlendirildi. 

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunan yaralıların tedavisi sürerken, görgü tanıkları kazaya karışan otomobilin yarış yaptığını ileri sürdü. Görgü tanıklarının 'yarışıyorlardı' ifadesine yaralıların arkadaşları tepki göstererek üzerine yürüdü. Görgü tanıklarını saldırmak isteyen vatandaşlar, polis tarafından sakinleştirildi.

Polis görgü tanıklarının iddiaları üzerine yarış yapan diğer otomobilleri bulmak için çalışma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 10:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
korhan yakın IP: 88.254.148.xxx Tarih : 21.11.2008 15:57:39

eet adanada böyle kazalr çok oluyor ama ne yazıkki bir pist yok belki bir pist olsa böle kazalar başımıza gelmez