3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yarışmada kazandığı ödülünü alamadı

Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası "Misyon Kurtarıcılar 2008" resim yarışmasında birinci olan Adanalı Esen Akduman, tören tarihi kendisine 2 gün önce bildirildiği için ödülünü alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Haziran ayında Bulgaristan Devlet Afetler ve Kazalar Politika Belirleme Bakanlığı, Bilim ve Eğitim Bakanlığı ve Ulusal Çocuk Merkezi tarafından düzenlenen "Misyon Kurtarıcılar 2008" resim yarışmasına katılarak birinci olan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esen Akduman, bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın açtığı resim yarışmasında ikinci, İstanbul'da İngiltere Konsolosluğu tarafından düzenlenen resim yarışmasında üçüncü oldu. Yaptığı birçok resimle dergi ve takvimlere kapak olan 18 yaşındaki Akduman, Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası "Misyon Kurtarıcılar 2008" resim yarışmasında birinci olmasına rağmen ödülüne kavuşamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Resim yapmayı çok sevdiğini ve lisede okurken çok sayıda yarışmaya katılarak ödüller aldığını belirten Akduman, "En son Bulgaristan'da yapılan uluslararası bir resim yarışmasına katıldım. Bu yarışmada birinci oldum. Ancak uluslararası bir alanda birinci olduğum yarışmada, ödülümü bir türlü alamadım" dedi.

Bulgaristan Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 21 Kasım 2008'de İstanbul Sivil Savunma Müdürlüğü'ne kendisinin birinci olduğuna dair bir belge gönderdiğini belirten Akduman, "Belgede hem benim birinci olduğum hem de ödül töreninin ne zaman yapılacağı yazmakta. Bu belge benim elime 24 Kasım 2008'de geçti. Ödül töreni de 26 Kasım 2008'de yapılacakmış. Ödül törenine 2 gün kala evrak geldiği için törene gidemedim. Birinci olduğum yarışmada ne ödül aldığımı bilmiyorum" diye konuştu.

Esen Akduman, uluslararası bir yarışmada ödülünü alamadığı için çok özgün olduğunu vurgulayarak, "Bulgaristan'daki törene gitmeyi ve ülkemin adını duyurmayı çok isterdim. Birçok yarışmada dereceye girmiştim ama ilk kez birinci oluyordum. Benim için çok önemliydi ama gidemedim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 12:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?