3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yasak ama dinleyen yok

Adana'da sıcak ve nemli havadan bunalan ancak havuza gidecek maddi gücü olmayan çocuklar, sulama kanallarında yüzüp kaldırımda güneşleniyor.

Adana'da tüm Türkiye'yi etkisi altına alan çöl sıcakları nedeniyle hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşması, nemin ise yüzde 30'ları geçmesi vatandaşları bunalttı. Çoğu Adanalı hafta sonu olduğu için yaylalara ve denize akın ederken, Adana'da kalanlar da farklı yöntemlerle sıcak havadan kurtulmayı denedi.

Sıcak havadan bunalan ve en farklı yöntemi seçenler ise maddi imkanı olmadığından havuza gidemediği için DSİ'ye ait sulama kanallarındaki çocuklardı.

Çocuklar şehrin çeşitli noktalarından geçen sulama kanallarında serinlemek için öğle saatlerinde kanalları doldurdu. Sulama kanallarında serinlemek için yüzen çocuklar, kaldırımlarda da güneşleyerek ortaya ilginç görüntüler çıkarttı.

Sulama kanallarının tehlikeli olmasına ve bütün uyarılara rağmen kanalda yüzen çocuklar, kendilerinin mecburiyetten kanalda yüzdüğünü havanın çok sıcak olmasından dolayı serinlemek istediklerini belirterek, "Biz havuzlara gidip serinlemek isterdik. Ancak paramız olmadığı için sulama kanalında yüzmek zorunda kalıyoruz. Kanalda yüzüp kaldırımda da güneşleniyoruz. Serinlemek ve güneşlenmek için başka çaremiz yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 14:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?