4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yasak kahvehaneleri boşalttı

Türkiye genelinde dünden itibaren başlayan sigara yasağı kahvelerin boşalmasına sebep oldu. Adana'da 20 yıldır kahvehanecilik yapan Mehmet Keser, yasakla birlikte kahvehanesinin yüzde 90 boşaldığını söyledi.

19 Temmuz'da "dumansız hava sahası"nın genişlemesiyle birlikte bu durumdan en çok kahvehaneciler etkilendi. Yasanın uygulanmaya konulmasının üzerinden 36 saat geçmesine rağmen kahvehaneler neredeyse boşaldı. Halkın ortak kullandığı bütün kapalı alanlarda geçerli olan sigara yasağı sebebiyle Adana'daki birçok kahvehane adeta tamamen boşaldı.

Daha yasağın başladığı ilk gün sinek avlayan kahvehaneciler 2. günde sinek avlamaya devam etti. Kahvehaneciler dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalmaktan endişeli.

Her zamanki alışanlıklarına uyarak kahvehaneye gelen vatandaşlar iş sigara içmeye gelince dışarı çıkıyor ve bir daha içeri gelmiyor. Bu durumda zaten az olan müşteri sayısını iyice düşürüyor. Kimi vatandaşlar yasağa sevinirken, kahvehane müdavimleri tepkili.

Adana'da 20 yıldır kahvehane çalıştıran ve 4 çocuk okutan Mehmet Keser, işlerin 2 günde bıçak gibi kesildiğini ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. 20 masalık kahvehanesinde her gün en az 15 masanın dolduğunu belirten Keser, "Yasanın yürürlüğe girmesiyle bu masa sayısı 2'ye kadar düştü. Onlarda sigara içmek için dışarı çıkınca bir daha kahvehaneye gelmiyor. Ne yapacağız? Böyle giderse dükkanın kirasını bile ödeyemeyiz. Müdavimlerimiz bile gelmeye çekiniyor. Onlarda gelmezse 1 ayda kapıya kilit vururuz" dedi.

Yasanın olumlu olduğunu, dumansız hava sahasını kendisinin de desteklediğini anlatan Keser, kendilerine de bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?