4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yasak türküyü söylediler

Adana'da bir ilköğretim okulunda İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü etkinliğinde, yasaklanan "Sarı Gelin" belgeselinde de kullanılan 'Sarı Gelin' türküsü öğrenciler tarafından söylendi.

Merkez ilçe Sayhan'da bulunan İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nun İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü kutlamaları İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Daha sonra öğrencilere Müzik Öğretmeni Goca Özsoy tarafından hazırlatılan türkü ve şarkılar okutuldu. 5. sınıf öğrencisi Sena Nur Akyak, mikrofona gelerek DVD'leri toplatma talimatı verilen "Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli"nde de yeralan Sarı Gelin'i söyledi.

Okul Müdürü Cumali Araz, Sarı Gelin Türküsü'nün müzik öğretmeni tarafından hazırlandığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli"nin yasaklandığını bilmediğini ifade etti.
Araz, Türkiye'de yasaklı bir şeyin kalmadığını belirterek, "Sarı Gelin Türkü'sünün Türkiye'de bir hatırası var. Türkiye genelinde Akdeniz, Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve diğer bölgelerinde sürekli söylenen bir Türkü" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?