4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaşlı adamın hazin sonu!

Adana'da yaşlı bir adam yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Olay yerindeki polis ekipleri, cesedin incelenmesi için saatlerce doktorun gelmesini bekledi.

Edinilen bilgiye göre, çevresinde profesör olarak bilinen 75 yaşındaki Sertaç Özenli ile Ulucami Mahallesi 25026 sokaktaki 7 numaralı evinde zaman zaman sohbet etmek için bir araya gelen üç kişi, bir kaç günden bu yana kendisinden haber alamayınca durumu polise bildirdi.

Evin içinden kötü kokuların yayıldığını fark eden ekipler, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Can-Kur ekiplerinin yardımıyla kapıyı açtı. Evin kapısı açıldığında ise Sertaç Özenli'nin merdivende cesediyle karşılaşıldı. Bunun üzerine ekipler,
Aile Hekimi tarafından cesedin incelenmesi için evin dışında beklemeye başladı.

Üç saate yakın evin dışında bekleyen Cinayet Büro Amirliği, Olay Yeri İnceleme ve karakol ekipleri, daha sonra 112 Acil Sağlık ekibinden bir doktor buldu. Ekipler, ancak doktorun incelemesinin ardından eve girerek araştırmalarını yapabildi.

Orman Mühendisi Bünyamin Karakuş (39), Özenli ile zaman zaman bir araya gelerek sohbet ettiklerini belirterek, "Üç günden bu yana haber alamayınca kuşkulanarak eve geldim. Geldiğimde ise evden kötü kokular yayılıyordu. Sonra polis ekiplerine haber verdim. Evin kapısı açıldığında ise hocamızın cesedi ile karşılaştık" dedi. Karakuş, doktor bulunamadığı için cesedin saatlerce yerde bekletildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Parkinson hastası olduğu öğrenilen yaşlı adamın 3 gün kadar önce merdivenden düşerek öldüğü tahmin ediliyor. Sertaç Özenli'nin orduda yüzbaşı iken mecburi hizmetini tamamlayarak Amerika'ya yerleştiği ve buradaki New Mexico Üniversitesi'nde görev yaptığı iddia edildi. Fizik profesörü olduğu belirtilen Özenli'nin emekli olduktan sonra Adana'daki evinde yalnız başına yaşamaya başladığı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 14:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?