29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yaşlı çifte işkence yapanlar yakalandı

Adana'da, yaşlı karı-kocayı evlerinde kelepçeleyerek işkence yapan 4 kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin ortak çalışması sonucu İzmir, Isparta ve Afyon'da yakalandı. 

Yeniyurt Mahallesi 155 Sokak Oğuz Sitesi A Blok'ta oturan İhsan Koyutürk (79) ile eşi Mesude Koyutürk çifti, evlerine gelen kimliği belirsiz kişilerce elleri kelepçelendikten sonra dövülmüştü. İşkenceye maruz kalan yaşlı çiftin para ve bir kilo ağırlığındaki altınlarını alan gaspçılar olay yerinden kaçmıştı. Olayın ardından çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, saldırganların yaşlı çifti yakından tanıyan birilerinden yardım almış olabileceğini değerlendirerek soruşturmayı bu yönde derinleştirdi.

 Yapılan çalışmalar sonucu, gaspçıların, çiftin yakın akrabası olan Ergün E. ile bağlantısı bulunduğu ortaya çıktı. Ergün E.'yi yakalamaya çalışan polis, geçtiğimiz yıl jandarmanın sorumluluk bölgesinde meydana gelen başka bir olayla ilgili olarak arandığını ve Afyonlu olan İrfan Y.'nin yakın arkadaşı olduğunu belirledi. Gasp zanlılarının İzmir'e gitmiş olabileceğini değerlendiren polis ekiplerinin uyarısı üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili araştırma yapmaya başladı. 

Polis ve jandarma ekiplerince Türkiye'nin her yerinde aranan zanlıların, bir süre önce Afyon'da bir akaryakıt istasyonunda gasp olayına karıştıklarının da anlaşılması üzerine çalışmalar bu bölgeye kaydırıldı. Akaryakıt istasyonundaki gaspı geçekleştirenlerle Adana'daki 2 olayın faillerinin aynı kişiler olduğunu saptayan güvenlik güçleri İrfan Y.'yi İzmir'de, Erdal A.'yı Isparta'da ve Ergün E.'yi ise Afyon'da yakaladı. Olaya karıştığı saptanan Ahmet B.'nin ise Afyon'daki akaryakıt istasyonu gaspının
ardından yakalanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 01:35:44
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 10:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?