1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yaşlı kadını dolandırdılar

Adana'da, yolda yürürken karşısına çıkan iki kişinin, "Teyze kolundaki bilezik bizim çalınan bileziğe benziyor" demesi üzerine incelemeleri için bileziği çıkarıp veren yaşlı kadın, adamlar kaçmaya başlayınca dolandırıldığını anladı.

Olay, Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi yakınlarında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Alışverişten evine dönen 64 yaşındaki Yıldız K.'ya yaklaşan 20 ile 25 yaşlarında iki kişi, yaşlı kadının önünü keserek, "Teyze bizim eve hırsız girmişti. Çalınan bileziklerimizden biri senin kolundakine çok benziyor" dedi.

Neye uğradığını şaşıran Yıldız K., bileziğini kuyumcudan aldığını söyleyerek, "Al oğlum incele. Bu sizin çalınan bilezik olamaz" deyip Adana burmasını gençlerden birine verdi. Bileziği alınca kısa bir süre inceler gibi yapan iki genç, bir anda koşmaya başlayarak ara sokaklara girdi. İkinci kez şok geçiren Yıldız K., ancak bir iki dakika sonra kendine gelip yardım istemeye başladı.

Esnafın çağırması üzerine gelen polis ekipleri, verilen bilgi üzerine çevrede geniş çaplı araştırma yaptı. Yaşlı kadın, şüphelileri fotoğraftan teşhis edebilmesi için emniyete götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2011 Perşembe 18:33:11
Güncelleme :25 Ağustos 2011 Perşembe 18:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?