3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yaşlı kadının bayram parasını çaldılar

Adana'da yaşlı bir kadının bankadan bayram ihtiyaçlarını almak için çektiği parayı çalan 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde oturan 68 yaşındaki Ayşe Günkurusu, şehir merkezindeki bir bankadan bayram ihtiyaçlarını karşılamak üzere emekli maaşına istinaden 260 YTL para çekti.

Yaşlı kadını bankadan itibaren takip eden 2 kişiden birisi yanına yaklaşarak "Teyze belediye yardım dağıtıyormuş. Hadi gidelim sana da alalım" diyerek yürümeye başladılar. Şahıs, bir süre yürüdükten sonra cebinde taşıdığı ABD Doları'na sarılı gazete destesini mendilden çıkararak "Bak teyze çok para buldum. Gel paylaşalım" dedi. Bu esnada olay yerine ikinci şahıs gelerek kendisinin mendil içerisinde para kaybettiğini söyledi.

İlk zanlı kendilerinin para bulmadığını ve üzerlerini aramasını söyledi. Bunun üzerine ikinci zanlı yaşlı kadının üzerini arama bahanesiyle bankadan çektiği parayı çaldı. İkinci şahıs parayı aldıktan sonra olay yerinden uzaklaşırken ilk şahıs da bulduğunu iddia ettiği ve içerisinde deste halinde dolar olduğunu söylediği mendili "Al senin olsun. Benim ihtiyacım yok" diyerek yaşlı kadına verdikten sonra o da ayrıldı.
Yaşlı kadının şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2 zanlıyı da yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:14:16
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 12:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?