4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaşlılar, Hadise ile coştu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nde kalan yaşlılar, düzenledikleri saç defilesinde, Hadise'nin Eurovision şarkısı "Düm Tek Tek" ile coştu.

"18-24 Mart Yaşlılar Haftası" etkinlikleri kapsamında, Adana Kuaförler Odası ve Adana Huzurevi işbirliğiyle Seyhan Oteli Güney Balo Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, gönüllü kuaförler, huzurevi sakinlerinin saçlarını tarayarak, onları gençlik yıllarına götürdü. Kimine fön çekilen, kimine topuz yapılan yaşlılar, saçları yapıldıktan sonra kuaförleriyle birlikte podyuma çıktı.

Profesyonel mankenler gibi podyumda yürüyen yaşlılar, kuaförleriyle birlikte Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'nin "Düm Tek Tek" şarıkısıyla dans edip eğlendi. Huzurevinde 2 yıldır kalan 71 yaşındaki Nebahat Özen, "Düm Tek Tek" parçasında kıvrak danslarıyla Hadise'ye taş çıkarttı. Uzun süre kuaförüyle dans eden Özen, danslarıyla salonu dolduran herkesin beğenisini kazandı.

Huzurevi Müdürü Nurdan Kama, "Yaşlılar Haftası"nı her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve dolu dolu geçen etkinliklerle kutladıklarını belirtti. Toplumun huzurevine ve huzurevlerinde kalan yaşlılara bakış açısının önemli ölçüde değiştiğini, toplumsal duyarlılığın sevindirici olduğunu ifade eden Kama, "Çok sayıda kurum ve kuruluştan davet aldık. Yaşlılarımız bu etkinliklere katılırken yıl sonu balosuna hazırlanan ya da 23 Nisan'ı bekleyen çocuklar gibi heyecan dolu oluyorlar" dedi.

Kama, etkinliklerin yarınki bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Huzurevi Tiyatro Topluluğu'nun "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı oyunu sahneleyeceklerini, ardından huzurevi korosunun konser vereceğini kaydetti.
Adana Kuaförler Odası Başkanı Ali Yılmaz ise, yaşlılığın hayatın kaçınılmazı olduğunu belirterek, "Yaşlılarımız bizim baş tacımız, onların bilgi birikimi, deneyimleri bizlere her zaman yol gösterici olmuştur. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. O yıllarımızda bize nasıl yaklaşılmasını istiyorsak, bugün yaşlılarımıza da öyle yaklaşmalıyız" diye konuştu.

Huzurevinde 10 yıldır eşi ile birlikte kalan 79 yaşındaki Bedriye Hepyetkiner ise, Yaşlılar Haftası nedeniyle kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını, saçlarının yapılmasıyla mutluluklarının ikiye katlandığını vurguladı.

Daha sonra saç defilesine katılan huzurevi sakinlerine, Adana Kuaförler ve Manikürcüler Odası tarafından çeyrek altın takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?