4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaşlıların sorunları masaya yatırıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Yaşamın Bir Evresi Yaşlılık" konulu panelde yaşlıların sorunları ele alındı.

Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu'nda ÇÜ Tıp Fakültesi 3. ders programında yer alan yaşlı bireye multi disipliner yaklaşım modülü programında yer alan "Yaşamın Bir Evresi Yaşlılık" adlı panel düzenlendi.
Panele Adana Huzurevi sakinlerinden yirmi kişilik bir grup dinleyici katılırken, huzurevi sakinlerinden Neriman Çıtak yaşlılıkla birlikte hayatında olan değişiklikleri anlattı.

Yaşlılığın adeta çocukluğa geri dönüş olduğunu belirten Çıtak, "Çocuklar gibi huzurevinde birbirimizi kıskanıyoruz" demesi salonda gülümsemelere neden oldu.

ÇÜ Tıp Fakültesi Ali Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nafiz Bozdemir'in başkanlık ettiği panele, ÇÜ Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr Figen Doran, "Tıp Eğitiminde Yaşlılık", ÇÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeref Erdoğan "Yaşlılıkta Fizyolojik Değişiklikler", ÇÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Oğuz, "Psikolojik Değişikler", Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama ise "Sosyal Değişikler" konulu konuşmalar yaptı.

Dekan Figen Doran yaşlı nüfusun artması ile tıp eğitiminde geriatrinin önemine değindi.Programın ikinci bölümünde Adana Huzurevini tanıtan kısa bir filim gösterildi. Daha sonra tıp fakültesi öğrencileri yaşlıların ellerini öperek onlara çiçek takdim etti.

Ardından öğretim üyeleri ile huzurevi sakinleri birlikte yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ve oynadığı "Beyaz Melek" adlı filmi izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 10:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?