2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yaya üstgeçidi istemeyin!

Başkan Durak, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Yüreğir’deki Fevziye Çelik İlköğretim Okulu’nun öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti. Okul hakkında bilgi alan Başkan Durak, tüm okulların sıkıntılarını bildiğini, özellikle sportif faaliyetlerde maddi yardım yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Durak, eğitim ve öğretimde taşımalı sistemden vazgeçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Fevziye Çelik İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Figen Ernre ’nin ’’Başkanım, okulumuz Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde. Yolun karşısına geçmek öğrencilerimiz için sıkıntı yaratıyor. Üstgeçit yapmanızı rica ediyoruz’’ diye istekte bulundu. Başkan Durak ta, yaya üstgeçidinin çağdaş ve modern ülkelerde kullanılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Avrupa ülkelerine gittiklerini hatırlatan Başkan Durak, sözlerine şöyle devam etti: ’’Paris dahil, dünyanın çok gelişmiş yerlerindeki şehirciliği inceleme fırsatı bulduk. Oralarda da gördük ki, yaya üstgeçidi kullanılmıyor .Kavşaklar ve sinyalizasyonlar var .İnsanlar kırmızı ışık yanınca duruyor , yeşil ışık yanınca geçiyor. İş bu kadar basit. Bizim insanlarımız da bunu öğrenecek.’’

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 14:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?