2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yaylacılar Akçatekir Şenliğinde coştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 7. Akçatekir Yayla Şenlikleri, yaylacıları coşturdu.

Çoğunluğunu Adana’dan giden yaylacıların oluşturduğu 15 bin kişi, sahne alan sanatçıların şarkılarıyla unutamayacakları bir akşam geçirdi.

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Vahit Kirişci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İl Genel Meclisi Başkanı İlyas Karabulut, Pozantı Kaymakamı Bülent Karacan, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu, Akçatekir Belde Belediye Başkanı Derviş Oruç ile bazı belde belediye başkanlarının katıldığı şenliklere yaylacılar yoğun ilgi gösterdi.

Şenlik alanına birlikte giren Milletvekili Kirişci ve Başkan Durak sevgi gösterileriyle karşılandı. Şenlik alanında toplanan kalabalığa hitap eden Milletvekili Vahit Kirişci, Akçatekirliler’in ormanla, 2B yasasıyla, Hazineyle ve Tapu İptal Davalarıyla sorunu olduğunu vurgulayan Kirişci, 2007 yılının Nisan ayında çıkarılan bir kanunla, Akçatekirliler’in sorununa son verdiklerini söyledi.

Tapu iptal davasının sonucu kesinleşmiş ve tapusu Hazine’ye devredilmiş, davası henüz devam eden ya da henüz dava açılmamış olan vatandaşların bulunduğunu kaydeden Kirişci, “Yasa çerçevesinde, davası devam edenler maddi yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, bu dava sonuçlanmış ve kendi mülklerinin tapusunu almış olacaklar. Davası kendi aleyhine sonuçlananlar, emlak ve rayiç bedelinin yarısı ödemeleri halinde Hazine’ye geçen tapuları yeniden kendilerine devredilecek. Henüz dava açılmamış olanlar için ise endişeye gerek yok” dedi.

Sahneye çıkıp halkı selamlayan Başkan Durak ise şenliğe bu yıl evsahipliği yapan alanın, önümüzdeki yıl Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenleneceğini ve Akçatekirliler’e armağan edileceğini söyledi. Başkan Durak, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile başarılı çalışmalara imza atan Akçatekir Belediye Başkanı Derviş Oruç’un da elini kaldırdı.

Konuşmaların ardından sahne alan Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Gülay, Grup Ataraks ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Feridun Dalgınlı söyledikleri şarkılarla, 15 bin yaylacıya unutulmaz anlar yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda derbeder IP: 85.106.250.xxx Tarih : 27.12.2008 19:11:28

işte bu ya tekir başka nerde böyle güzellik war ya başkanımız DERVİŞ ORUÇolmasaydı nasıl böyle güzellikler yapılırdı...........