4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaylalara Ramazan akını!

Günlerin uzun ve havaların sıcak olduğu Ağustos ayında başlayan Ramazan dolayısıyla Adana'yı boşaltan vatandaşlar yaylalara akın etti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Ancak hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması, nemin ise yüzde 90'lara ulaşması nedeniyle vatandaşlar oruç tutmakta zorlanıyor. Buna, İmsak vakti ile İftar vakti arasında yaklaşık 15 saatlik zaman dilimi de eklenince imkanı olan vatandaşlar bölgedeki yaylalara giderek Ramazan'ı burada geçiriyor.

Adana'nın merkeze yakın Kozan'ın Horzum, Feke'nin Akkaya ve Çulluuşağı, Pozantı'nın Tekir ve Bürücek Yaylaları yoğun ilgi görüyor.

Ramazan nedeniyle yaylaya çıkan Mehmet Tekin, Adana'da oruç tutmakta zorlandıkları için yaylaya geldiklerini belirterek, "Ailemle birlikte yaylaya geldik. Herkes burada. Bu yıl Adana'da oruç tutmak çok zor oluyor. Hem günler uzun hem de çok sıcak ve nemli bir hava var. Bu nedenle yaylaya kaçamak yaptık. Sıcak nedeniyle sürekli terliyoruz ve sıvı kaybettiğimiz için susuyoruz. Bu da bizi Ramazan'da çok etkiliyor" dedi.

Adana şehir merkezi ise özellikle hafta sonu adeta boşaldı. Zorunlu olarak kentte bulunanlar ise aşırı sıcaklar nedeniyle evden dışarı çıkmıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 10:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?