4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yaz, bilgisayar başında geçecek!

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "Bilişim teknolojileri sınıflarının" yaz tatilinde halka açık olacağını veli ve çocuğun sınıflarda internette araştırma yapabileceğini söyledi.

Büyükfırat yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün "Bilişim Teknolojileri Sınıflarının Halka Açılması" hakkındaki 2007/04 Genelgesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 27/03/2009 tarih ve 5466 sayılı yazıları gereği, okullardaki "Bilişim teknolojileri sınıfları"nın yaz tatilinde halka açık olacağını ifade etti.

Adana genelinde bulunan bilişim teknoloji sınıflarının, çevre halkının da kullanımına açıldığını belirten Büyükfırat, "Bilgisayar öğrenmek isteyenler, en yakın okula başvurarak teknoloji sınıfındaki bilgisayardan, öğretmen öncülüğünde ücretsiz yararlanabilecek. 'Yaşam Boyu Öğrenme' kavramı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimi sürekli kılma sorumluluğu bulunuyor. Bu kapsamda halkın bilişim teknolojisi araçlarını kullanması ve internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanması en doğal hakkıdır" dedi.

Bilişim teknolojisi araçlarının kullanımına yönelik kazanılan bilgi ve becerilerin her vatandaşın topluma ve iş hayatına ayak uydurabilmesi bakımından önemli araçlar haline geldiğine dikkat çeken Büyükfırat şunları kaydetti:

"Yeni iş alanlarının yüzde 90'ında bilişim teknolojisi araçları konusunda bilgi ve becerilere gereksinim duyuluyor. Bu nedenle Adana halkımız okullarda bulunan bilgisayarlarda kendisini bu yönde geliştirebilir. Yaz boyunca hem çocuklarımız hem de velilerimize bu imkandan faydalanabilecek."

Okullarda ADSL ile geniş bant (512/256) internet erişimi gerçekleştirildiği vurgulayan Büyükfırat, "Milli eğitime bağlı eğitim öğretim kurumlarında bulunan bilişim teknolojisi sınıflarının Milli Eğitim'in temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda bütün vatandaşlarımızın kullanıma açılarak, bu ortamlarda eğitim verilmesi gerekli görülmektedir. Bilişim teknolojisi sınıfları ile bu sınıflarda bulunan araçlardan özellikle vatandaşların yararlandırılarak, onlara bilgisayar okur- yazarlık becerilerinin kazandırılması ve yaşantılarında bilişim teknolojisi araçlarını daha etkin kullanabilmeleri zorunluluk haline gelmiştir" diye konuştu.
Büyükfırat çocukların okullarda bedava internet varken kafelere gitmesinin bir anlamı olmadığını anlatarak, "Çocuklar kafelerde kötü alışkanlıklarda edinebiliyor. Oysa okullarda bulunan internet kafelerde bakanlığın uyguladığı filtreme sisteminden dolayı yasaklı sitelere girilmiyor" dedi.

Büyükfırat bilgisayar sınıflarından okul müdürlükleri ve bilgisayar formatörlerinin sorumlu olacağının altını çizerek şöyle devam etti: "Sorumlu olan okul müdürleri ve bilgisayar formatörleri bilişim teknolojiisi sınıflarından yararlananların kimlik bilgilerini, bu sınıflara giriş, çıkış ve çalışma saatlerini, bilişim teknolojisi araçlarının kullanma amaçlarını kayıt altına alarak, beyan edilen amaca uygun yararlanıp yararlanmadıklarını izleyecek."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 11:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?