3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yaz meyveleri tezgahlarda

İlkbaharın sonuna yaklaşırken çoğunluğu turfanda olarak yetiştirilen yaz meyveleri kiraz, çilek, yeni dünya, kayısı, erik, kavun ve karpuz, semt pazarlarındaki tezgahlarda yerlerini almaya başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Mustafa Berktaş, havaların ısınmasıyla birlikte yaz mevsiminin sebze ve meyve bolluğunun halde hareketlilik sağladığını, hale giren sebze ve meyve miktarının turfanda ürünlerle artış gösterdiğini bildirdi.

Sebze ve meyvenin üretim bölgelerinden olan Adana ve çevresinde, bu yıl, iyi giden iklim şartları ve ekim alanlarının artması nedeniyle, yaz meyvelerinde bolluk yaşandığına dikkati çeken Berktaş, "Başta Doğu ve Güney Doğu illeri olmak üzere çok sayıda ilin ihtiyacını karşılayan halimize günde bin ile bin 200 ton civarında meyve ve sebze girişi oluyor. Yaşanan bolluk nedeniyle fiyatların düşük olması tüketiciyi sevindirirken, tüccar ve hal esnafı da hareketlilikten memnun görünüyor" dedi.

Beytekin, yaz meyvelerinin kilosunun 1 ile 8 YTL arasında değiştiğini, meyvelerin bol ve ucuzluğunun yanı sıra sezonun ilk ürünleri olmasının ilgiyi de artırdığını bildirdi.

Bu arada, semt pazarlarında can eriğinin kilosu 2 YTL, çilek 1,5 YTL, yeni dünya 1,5 YTL, kayısı 3 YTL, kiraz 8 YTL ve tezgahlara en son çıkan kavun ise kilosu 5 YTL'den satılıyor.

AA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 11:30:56
Güncelleme :1 Mayıs 2008 Perşembe 11:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tablacı IP: 88.230.153.xxx Tarih : 3.05.2008 12:44:04

yaz meyvelerinin tezgahlara geldiğinden söz ediyor hal müdürü.niye tablacıların düştüğü halden sözetmezler.sabahın 5 inde depolara baskınlar düzenletip çoluk çocuğuna ekmek götürdükleri ekmek teknelerini utanmadan götürmelerinden söz etsin biraz.tabla sayesinde kaç tane öğrenci okuyor kaç insan nafakasını çıkarıyor ekmek teknesi giden adam ne yapar.birazda ondan sözetsin.halde dönen dolaplardan söz etsin.tüm tablacıları yardım ve yataklık yapmakla suçlayanların en büyük yatakçı en büyük bölücü olduğundan söz etsin biraz lütfedip.kaç tane insanın ekmeğiyle oynadığının farkındadır umarım.kafasını yastığa koyup yatabiliyorsa yuh olsun böyle adamlara.öte tarafta nasıl hesap verecek onu düşünsün.