2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yaz ortasında fırtına hayatı felç etti

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı Adana'da akşam saatlerinde başlayan fırtına ve ardından yağan yağmur hayatı felç etti. Ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu, çok sayıda evin camları kırıldı.

Geçen hafta perşembe günü güneşin altında 47 dereceyle son 10 yılın en sıcak gününü yaşayan Adana'da, hava sıcaklığı bugün mevsim normalleri seviyesine geldi. Bulutlu bir gün geçiren kentte, akşam saatlerinde fırtına çıktı. Yaklaşık yarım saat süren fırtına nedeniyle kent merkezi felç oldu.

Fırtınaya hazırlıksız yakalanan Adanalıların açık bıraktığı pencerelerin camları kırıldı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Bazı ağaçlar yol ortasına, bazı ağaçlar ise otomobillerin üzerine devrildi. Birçok otomobilde hasar meydana geldi. Aşırı rüzgar nedeniyle elektrik telleri de koptu. Bazı mahallelerde elektrikler kesildi.

Telefonla arayanlar nedeniyle TEDAŞ'ın telefonları tamamen kilitlendi. Yollarda fırtınaya yakalanan Adanalılar, kaçarak iş merkezlerine sığındı. Çok sayıda yaralamalı trafik kazaları meydana gelirken, bazı mahallelerde küçük çaplı ev yangınları çıktı.

İtfaiye yangınları söndürürken, yollara ve otomobillerin üzerine devrilen ağaçları da kaldırdı. Fırtına, sağanak yağmurun yağmasıyla dururken bu kez kent merkezindeki bazı yerler ile kenar mahallelerdeki sokaklar göl haline geldi. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) görevlileri, su dolan caddeleri tahliye etti.

BELEDİYE BİNASINI DA SU BASTI

Bu arada Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde de fırtına ve sağanak yağış etkisini gösterdi. Fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçarken, ağaçlar devrildi. Bazı ağaçların elektrik tellerini koparması üzerine, ilçeye 2 saat elektrik verilemedi. Fırtınanın ardından başlayan yağmur, ilçeyi felç etti.

Yaklaşık 1 saat süren yağmurda, Ceyhan Belediye binası sular altında kaldı. Belediye çalışanları, güçlükle suları tahliye edebildi. Yağmur nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, devrilen ağaçlar da belediye görevlileri tarafından yoldan kaldırıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde, bugün ve yarın havanın parçalı bulutlu olacağını, sağanak ve gök gürültülü yağışın beklendiğini bildirdi. Yetkililer, en yüksek hava sıcaklığının ise Adana'da 36 dereceyi bulacağını kaydetti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 23:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GÜNAY IP: 85.99.44.xxx Tarih : 25.08.2008 14:40:13

YA BEN BU İNSANLARI ANLAYAMIYORUM HAVA SICAK OLDUGUNDA COK SICAK DENİLİYOR YAGMUR YAGDIGINDA İSE HAYAT FELÇ OLDU DENİLİYOR YA BUNUN ORTASI YOK MU ANLAMADIMKİ BEN