4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yazıcıoğlu'nun adı yaşatılacak

Bir süre önce helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı, Adana'nın Sarıçam ilçesinde bir caddeye verildi.

Sarıçam Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanlığı tarafından gündeme alınan 7 ayrı maddenin görüşüldüğü toplantıda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının bir caddeye verilmesi teklifi MHP ve AK Parti grubunun ortak teklifi olarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından da kabul edilmesi halinde Yazıcıoğlu'nun adı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bir caddeye verilmiş olacak. Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın siyasi tarih açısından önemli bir devlet ve siyaset adamı olduğunu belirterek, "Neden bir başka caddeye değil de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bir caddeye verilmesini teklif ettik? Kendisi Mehmet Akif Ersoy hayranı bir kişiydi. Bu nedenle de vasiyeti üzerine naaşı Taacettin Dergahı'na defnedildi. Biz de hayranı olduğu milli şairimizin adını taşıyan mahalledeki bir caddeye verilmesini uygun gördük" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?