30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yazlık sinema nostaljisi

Adana'da Altın Koza'nın geleneksel düzenlediği "Merkez Park Yazlık Aile Sineması" etkinliğinin bu yıl 11 Temmuz-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.


Altın Koza'dan yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın film arşivinden seçilen filmlerin Adanalılarla buluşacağı etkinlikte, film gösterimlerinin öncesinde ise müzik yayını yapılacak.

 
Yazlık sinema gösterimlerinde, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı ve başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım"; yönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı "Piano Piano Bacaksız"; Ömer Kavur'un yönettiği ve başrollerini Aytaç Arman ile Macit Koper'in paylaştığı "Gece Yolculuğu"; Orhan Oğuz'un "Dönersen Islık Çal", Ezel Akay'ın "Neredesin Firuze?" ve Nesli Çölgeçen'in yönettiği başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Züğürt Ağa" gibi filmlerin yeraldığı seçkide yaklaşık 40 film gösterime girecek.


Her hafta çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 20.30'da gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimleri tüm Adanalıların izlemesine açık olacak.


Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, Adana'nın merkez Seyhan ve Yüreğir ilçesine bağlı çeşitli mahallelerde muhtarlarla birlikte gezici sinemalar kurularak Türk sinemasının sevilen filmleri gösterilecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 14:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?