2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yedigöze sayesinde susuz tarıma son!

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Yedigöze Barajı'nın tamamlanmasıyla İmamoğlu Ovası'nda susuz tarım alanı kalmayacağını ve il ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Küçükaydın, partisinin İmamoğlu ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, İmamoğlu ile Aladağ ilçe sınırlarından geçen Seyhan Nehri üzerinde kurulacak Yedigöze Hidroelektrik Santrali ve Sulama Barajı'nın bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirtti.

Barajın tamamlanmasıyla bölgedeki su kaynaklarının tamamen baraj gölü içinde kalacağını ve su kalitesinin artacağını söyleyen Küçükaydın, "İmamoğlu Ovası'nda susuz tarım alanı kalmayacak. Kıraç araziler de verimli topraklara dönüşecek. İl ekonomisine büyük katkı sağlanacak" dedi.

İmamoğlu-Adana-Kozan duble yolunun projesinin hazırlandığını ve ihale edileceğini vurgulayan Küçükaydın, bölge ilçelerinin hem yol hem su ve alt yapı çalışmalarıyla parlayan bir yıldız konumuna geldiğini ifade etti.

Yerel seçimlerin yaklaştığını ve bütün partililere büyük görev düştüğünü belirten Küçükaydın, birlik ve beraberlik içinde yarınlara odaklanıp çalışmaları aralıksız sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?