3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yemek için birbirlerini ezdiler

Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından yapılan sıcak yemek dağıtımında izdiham yaşandı. Kuyrukta bekleyenler arasında zaman zaman kavga çıkarken çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Seyhan Belediyesi'nin her gün bin 300 kişilik yemek ve bin 500 ekmek dağıttığı Seyhan Belediyesi Aşevi, Ramazan ayının 14. gününde de ihtiyaç sahibi vatandaşların akınına uğradı. Yemek dağıtımı saat 15.30'da başlarken, sıraya girmeyen vatandaşlar görevlilere zor anlar yaşattı.

Vatandaşlar, dağıtılan bir kepçe nohut ve pilav ile 4 tane ekmeği alabilmek için adeta birbirini ezdi. Yemek alabilmek için büyüklerin arasına giren çocuklar da ezilme tehlikesi geçirdi. Sırada bekleyen vatandaşlar iftar yemeğini daha önce alabilmek için zaman zaman birbiriyle kavga etti.

Sırada bekleyen bir kadın, sabah saatlerinden beri yemek dağıtımını beklediklerini ifade ederek "Düştüğümüz şu duruma bakın. Yemek alabilmek için rezil oluyoruz. İşimiz yok çocuklarımız aç. Bize kimse yardım etmiyor. Kocam hasta evde yatıyor. İki çocuğum var. Onlar okuyor ben temizlik yaparak evimi geçindirmeye çalışıyorum" dedi.

Yaşanan izdihama rağmen yemek alabilen vatandaşlar sevinç içinde evlerinin yolunu tutarken bazı vatandaşlar ise saatlerce beklemelerine rağmen evlerine elleri boş dönmek zorunda kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 10:54:26
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 10:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?