5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Yeni başkan Urhan

Adana İl Genel Meclisi Başkanlığı’na Vali Cahit Kıraç’ın yerine seçimle Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Meclis Üyesi Namık Kemal Urhan getirildi.

5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’na göre İl Genel Meclisi’nin yönetim yapısı değişti. Valilerin meclis dışında tutulduğu yeni yasaya göre, meclis başkanlığı görevini üyelerden biri yürütecek.

Bugün Vali Cahit Kıraç, İl Genel Meclisi toplantısının ilk bölümüne katıldıktan sonra üyelerle vedalaştı. Kıraç, ayrılmadan önce ilin ve ilçenin çeşitli sorunlarını dile getirdi. Önceliklerinin daha çok eğitim, kültür, spor ve turizm alanları olduğunu ifade eden Kıraç, yarım kalan ya da yeni başlanan yatırımları öncelikle bitirmeyi amaçladıklarını kaydederek, "Gelir artırıcı yeni yasalar çıkmasıyla birlikte, hizmet sunumu daha kapsamlı ve hızlı olarak yerine getirilecektir" dedi. Kıraç, başkanlık koltuğunu bıraktıktan sonra da üyelerle tek tek tokalaşıp vedalaşarak, "Başkanlığı bıraktım ama bundan sonra da yine birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Kıraç, ayrılmadan önce de en yaşlı üye sıfatından ötürü yerini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Üyesi Emin Yüce’ye devretti. Emin Yüce başkanlığında devam eden toplantıda, seçim yapılarak İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı belirlendi. Sadece AK Parti Grubu’nun çıkardığı tek aday olan Namık Kemal Urhan, 49 meclis üyesinden 42’sinin oyunu alarak başkan seçildi.

1958 Artvin doğumlu olan yeni Başkan Urhan, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi mezunu. 13 yıl hakimlik ve savcılık görevinden sonra 1997 yılından itibaren serbest avukatlık yapan Namık Kemal Urhan, evli ve iki çocuk babası. Urhan, 2006 yılı Kasım ayına kadar Adana İl Genel Meclisi’ne başkanlık yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 17:29:39
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?