30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yeni bir kent doğuyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Kuzey Yüreğir’de başlatılan düzenli, imarlı, altyapılı mahalleler, yeni yerleşim alanları açma çalışmaları hızla sürüyor. 

Çukurova Üniversitesi arkasındaki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Büyükşehir Belediyesi olarak imarlı ve düzenli kentler oluşturma hedeflerinde emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. 

Kuzey Yüreğir’de TOKİ tarafından yaptırılan 2 bin konuta daha insanlar taşınmadan belediyenin kendi imkanlarıyla bulvar açtıklarını, asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gülşen, 30 metre genişliğinde, 6 kilometre uzunluğundaki bulvarın tamamlanması için ekiplerin gece gündüz seferber olduğunu kaydetti. 

Başkan Durak’ın talimatları doğrultusunda sürdürülen imarlı, düzenli ve altyapılı yeni yerler oluşturma çalışmalarının minimum maliyetle gerçekleştiğini vurgulayan Gülşen, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra hizmet alanlarına giren Kuzey Yüreğir’deki hizmet ataklarının devam ettiğini bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kuzey Yüreğir’de yeni bir şehir kurularak, düzenli, imarlı, altyapılı yeni mahalleler, yeni yerleşim alanları inşa edildiğini belirten Gülşen, "TOKİ’nin yaptığı 2 bin konuta daha insanlar taşınmadan altyapı hizmetlerini tamamlıyoruz. Yeni açılan ve asfalt çalışmaları süren 30 metre genişliğinde 6 kilometre uzunluğundaki bu bulvar sayesinde Kozan’dan gelen vatandaşlarımız şehir merkezine girmeden üniversite bölgesine rahatlıkla ulaşabilecek. Böylece kent merkezindeki trafik akışı rahatlayacak” dedi.
Hasan Gülşen, çalışmaların çok kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 15:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir sever IP: 88.251.172.xxx Tarih : 2.06.2007 19:05:50
herşey adanamız için çalışanlara ve emek gösterenlere teşekkürler