4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yeni emniyet müdürü görevde

Van Emniyet Müdürü iken Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Salih Kesmez, bugün görevine başladı.

Emniyet müdürleri atama kararnamesi ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Arif Akkale'nin yerine Adana Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez yeni görevine başladı. Kesmez için Adana Emniyet Müdürlüğü'nde bir karşılama töreni düzenlendi.

Törene emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürleri katıldı. Kendisini karşılayan emniyet müdürleriyle tanışan Kesmez, daha sonra tören mangasını selamladı. Emniyet binası içinde bulunan makam odasında basın mensuplarını ağırlayan Kesmez, burada soruları cevapladı. Şu ana kadar hep stratejik illerde çalıştığını belirten Kesmez, Adana'nın da çok hareketli ve stratejik öneminin olduğunu kaydetti.

Gelmeden önce kent hakkında bilgi aldığını, Adana'nın sorunlarını ve çözümlerini bildiğini dile getiren Kesmez, "Adana tarihi bir ilimiz, çok önemli turizm potansiyeline sahip. Stratejik bir il, şansıma hep böyle stratejik illerde çalıştım. Bitlis, Osmanlının 4 eyaletinden biridir. 400'den fazla tarihi eseri olan bir il. Van, Türkiye'nin en stratejik illerindendir. Nasıl ülkemiz Doğu ile Batı arasında bir köprü ise Van da bu köprünün baş ayağıdır. Van'da her türlü kanunsuzluk yapılır. Bunu Vanlılar yapıyor değil. İpek yolu güzergahında olduğu için suç çok oluyor" dedi.
"Yine hareketli bir ildeyim" diyen Kesmez, Ceyhan'da dünyanın en önemli ve stratejik limanlarından birinin bulunduğunu ifade etti. Bölgenin enerji merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini anlatan Kesmez, "Adana için oynanan oyunlar bundan sonrada daha misliyle oynanmaya devam edecektir. Ortadoğunun, yukarının, diğer yerlerin önemli bir kapısı, limanıdır" diye konuştu.

Adana'nın, Türkiye nüfus yoğunluğunun iki katı göç aldığını, bunun sıkıntılarının birçok alanda olduğu gibi asayişe de yansıdığına dikkat çeken Kesmez, "Umut kapısı olarak doğudan gelmişler. Bu durum asayiş olaylarını tetiklemiş. Yüz olayın 90'ı asayiş, 8 tanesi kaçakçılık ve organize suç, 2'si toplumsal olaylar, binde 6'sı da terör. Bizim koşturacağımız konu asayiş olayları olacağı açık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin "number Van"ından diğer bir "number one"ına (plakası bir olan) şehrine geldiğini ifade eden Kesmez şunları söyledi:

"Ülkemizin gözde bir ilinde olmaktan gururluyum. Zoru bugün, imkansızı yarın yapmak için çalışacağız. Sokaktaki vatandaşımızın refahı için sokakta, kanun hakimiyetini sağlayacağız. Kurum olarak hedefimiz TSE belgesi almak."
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?