5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Yeraltında korkutan hareket!

Jeofizik Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, Çatalan’dan getirilen içme suyundan sonra yer altındaki 149 kuyunun iptal edilmesiyle ortaya çıkabilecek sonuçların mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

Baki, yaklaşık 2 yıl önce Çatalan’dan içme suyunun kent merkezine verilmeye başlandığını ve o tarihe kadar mevcut 149 adet su kuyusunun devre dışı kaldığına dikkat çekti. Baki, bu nedenle kent merkezindeki yer altı sularının yükseldiğine işaret ederek muhtemel depremde yaşanabilecek tehlikeye dikkat çekti.

Baki, "Çatalan suyu gelmeden önce Adana’da 149 adet su kuyusu vardı. Bu kuyular şimdi doğal olarak devre dışı bırakıldı. Çatalan suyu gelmeden önce kent merkezindeki yer altı sularının yüzeye mesafesi 9-11 metre iken şimdi 4 metreye kadar düştü. İşte bu yüzden özellikle Çatalan suyundan önce yapılan binalar gözden geçirilmelidir. Özellikle bodrumu olan, çok yüksek katlı binaların envanteri çıkarılmalı, durumları incelenmelidir" diye konuştu.

Melih Baki, bundan sonra depreme dayanıklı binalar üretmek için ise Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 1 Ocak 2005 tarihinde yürürlüğe koyduğu Zemin Temel Araştırmaları İmar Yönetmeliği’nin tam ve eksiksiz olarak uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 11:58:46
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?