2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yerel Basın Konseyinden Öztürk'e ziyaret

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, yerel basının güçlü olmasının yerel yönetimlerin güçlü olması anlamına geldiğini söyledi.
            Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Kurtar Çakın’ın öncülüğünde yerel gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri’nin katılımıyla oluşturulan Çukurova Yerel Basın Konseyi Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
           
            ÇGC Başkanı Kurtar Çakın, Adana’da yerel basının güçlendirilmesi basın ve kamuoyu arasında ilişkilerin pekiştirilmesi ile enformasyon olgusuna güvenilirlilik sağlamak amacıyla Yerel Basın Konseyi’nin oluşturulduğunu söyledi. Çakın konseyin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi verirken, yapılan düzenlemelere kamu kurum ve kuruluşlarının destek vermesinin şart olduğunu ifade etti.
 
            ‘YEREL BASIN KENTİN EN ÖNEMLİ DİNAMİĞİDİR’
Çukurova Yerel Basın Konseyi Genel Sekreteri Şahin Esendemir, kentin en önemli dinamiği olan yerel basının kamu kurumları ve vatandaşlar arasındaki diyalogunun sıcak, samimi ve güvenilir olması gerektiğini vurguladı.
 
Gelişmiş ülkelerde modern enformasyon ölçüsünün yerel basının gücüyle oluşturulduğunu belirten Esendemir, “Kentin sorunlarının tarımdan ticarete, spordan siyasete her türlü olguda başarıya kavuşması için mutlaka yerel basının güçlü olması gerekmektedir.” dedi.
 
 
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 05:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?