1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yerel yönetimler de değişiyor

YEREL YÖNETİMLER DE DEĞİŞİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Programı Müdürü Leyla Şen, değişen ve dönüşen ihtiyaçların yanında insanların artan beklentileri ve farklılaşan hizmet sunumunun, yerel yönetimlerde de farklı düşünmeyi ve farklı hizmet alanları oluşturmayı zorunlu kıldığını söyledi.

'Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi' kapsamında Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde Büyük Sürmeli Oteli'nde; 'Belediyeler Arası İşbirliklerinin Geliştirilmesi' adı altında bir konferans düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte konuşan Leyla Şen, her geçen gün değişen toplumsal ihtiyaçlar ışığında yeni yaklaşımlara da ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu değişimin de gerek yerel yönetimlerde, gerekse de kamu yönetiminde bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurguladı.

Şen, “Gerek hizmet verenin, gerekse de bu hizmeti alanın, değişen ve dönüşen ihtiyaçlarının yanında artan beklentileri, farklılaşan hizmet sunumu sadece yaşadığımız coğrafyayı değil, birçok bölgede yerel yönetimler alanında farklı düşünmeye, farklı hizmet alanları oluşturmaya zorluyor” dedi. Belediyeler arasındaki işbirliğinin oldukça önemli olduğunu kaydeden Şen, bu noktada da hayata geçirilen; 'Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi'nin önemli bir misyon üstleneceğini savundu.

TBB Dış İlişkiler Müdürü Berrin Aydın ise, Avrupa Birliği'ne (AB) girmek isteyen Türkiye'deki yerel yönetimlerin de söz konusu sürece dahil olmalarını önemsediklerini, bu kapsamda da yerel yönetimlerle ilgili konuları kapsayan uluslararası organizasyonlarda artık Türkiye'nin de yer alması gerektiğini savundu. Türkiye'deki yerel yönetimlerin dış arenada sesinin duyulmadığını kaydeden Aydın, bu noktada da yapılacak her türlü çalışma ve girişimleri de desteklediklerini anlattı. Avrupa Konseyi'nce organize edilen; 'Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konferansı'nda artık belediye başkanlarının kendilerini Türkçe kullanarak ifade edebildiğini hatırlatan Aydın, bu konuyu çok önemsediklerini, uluslararası arenada artık kendilerini ifade etme gibi bir sorun ya da sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.

YEREL YÖNETİMLER DE DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:14:01
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?