29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

'Yeşil devrim' isteyen AKP'li

AKP Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, AKP Adana Gençlik Kolları 2. Danışma Meclisi'nde turuncu atkı takan partili gençlere "Yeşil devrimden yanayım" dedi. "Yeşil devrimden neyi kastediyorsunuz?" sorusunu "Halk anlamıştır" diye yanıtlayan Çalışkan, "'Ara devrim' olmaz. 'Turuncu devrim', 'pembe devrim', 'sarı devrim' gibi devrimler olmaz. Devrimlerin rengi ya yeşildir ya da kırmızıdır" dedi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki toplantıya katılan gençlerin atkılarının kendisine Ukrayna'da yaşanan "Turuncu devrimi" anımsattığını belirten Çalışkan, "Gençler devrim istiyor. Romantik devrimci olarak elbette devrimden yanayım, ama devrimin turuncusu olmaz. Devrim ya kırmızıdır ya da yeşildir. Ben yeşilden yanayım" diye konuştu. 

Çalışkan'ın sözleri coşkuyla alkışlandı. "Devrimci" davranışları nedeniyle partili gençleri kutlayan Çalışkan, şöyle devam etti: "Devrimci ateşinizin asla sönmemesini diliyorum. Yaş 30'u geçtikten sonra ana kademeye geçince, devrimci ruhunuzun asla sönmemesini diliyorum. Yüreğinizdeki o ateşin mezara kadar devam etmesini diliyorum." 

Çalışkan, "Yeşil devrimden kastınız nedir?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Ülkemizde köklü değişimler bir türlü gerçekleşmemiştir. Önemli olan toplumun talep ettiği köklü değişimlerdir. İster 'devrim' deyin, ister 'fetih' deyin. Köklü değişimlerden yanayım, kastettiğim şey budur."

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 09:06:31
Güncelleme :4 Şubat 2007 Pazar 09:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?