2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yeşil kartlılar mercek altında

Adana Valisi İlhan Atış, kentte 514 bin yeşil kartlı bulunduğunu, bunların tamamıyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, "Gece çocuklarını muayene ettirdikleri sağlık ocaklarına taş attırıyorsa, ertesi sabah da tedavi olduğu hastanenin camlarını kırdırıyorsa bunlar yoksulluktan değildir, bu sadece bölücülüktür" dedi.

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Adana Seyhan Oteli'nde tertiplenen Yerel Radyo ve Televizyonların Pazarlama İletişimindeki Yeri adlı panelde bir konuşma yapan Vali İlhan Atış, ülkenin sorunlarının el birliği ile çözüleceğini söyledi.

Bu konuda yerel ve ulusal basına da önemli görevler düştüğünü anlatan Vali Atış, son günlerde Adana, Mersin ve Güneydoğu illerinde çocukların polisleri ve kamu kurumlarını taşlamasından sonra yaptığı açıklamalarla ilgili aldığı tepkilere dikkat çekti.

Adana'da 514 bin yeşil kartlı olduğunu ve bunların 5 Kasım 2008 Çarşamba gününden itibaren tek tek incelemeye alacaklarını açıklayan Vali Atış, " Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunda çocuklar üzerinde oynanmaktadır. Biz çocuklarına sahip çıkmayan aileleri hakkında Türk Ceza Kanunu'na göre bir şeyler yapabileceğimizi söyledik. Bunlar ailelerin kömür yardımını kesebileceğimizi, 100 YTL para cezası verebileceğimizi, yeşil kartlarını iptal edebileceğimizi ve hatta 1 yıla kadar hapis cezası alabileceğini söyledik. Ama ne hikmetse kimse bunlarla ilgilenmezken sadece yeşil kartlara itiraz etti. Demek ki yeşil kartların önemini anladılar biz de anladık; acaba neden bu kadar yeşil kartların iptal edilmesine karşı çıkıyorlar diye Adana Valiliği olarak düşündük ve yeşil kartlarını kiralıyorlar mı, yoksa hak etmeden mi alındı bu yeşil kartlar. İşte tüm bu soruların yanıtlarını bulmak için 5 Kasım 2008 Çarşamba gününden itibaren 514 bin yeşil kart sahibi için denetleme başlatacağız" dedi.

Ortaya çıkan manzaranın yoksullukla ilgisinin olmadığını vurgulayan Atış, "Aslında yapılan bu oyunların hiçbiri yoksullukla alakası yoktur. Çünkü, 2-3 tane kadın alırken, düğünlerde mermi sıkarken,15 tane çocuk yaparken yoksul değiliz ama taş atmaya geldiğinde 'Yoksulluktan dolayı taş atıyoruz' deniliyor. İşte bunların hepsi birer oyundur. Bu vatandaşlarımız gece çocuklarını muayene ettirdikleri sağlık ocaklarına taş attırıyorsa, ertesi sabah da tedavi olduğu hastanenin camlarını kırdırıyorsa bunlar yoksulluktan değildir , bu sadece bölücülüktür" şeklinde konuştu.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy da açılışta yaptığı konuşmada demokrasinin yasama yürütme ve yargı gücü yanında dördüncü büyük gücünün görsel işitsel ve yazılı basın olduğuna dikkat çekerek, "Yayıncılığın bu üç kuvvete alternatif değil tamamlayıcı ve dengeleyici bir unsur olduğu bilinmektedir.Toplumlar artık dört ya da 5 yılda yapılan seçimlere oluşan bir yönetim sistemi ile yetinmemekte, onları denetleyebilmek ve taleplerini her an iletilmek için sivil toplu olarak örgütlenmektedir. Bu süreçte yerel
yayıncılık sivil toplum kuruluşlarının taleplerini seslendirmekte bir baskı unsuru olarak hissedilmesini sağlamaktadır" dedi. Gürsoy, yerel basının içindeki bulunduğu sorunları aşabilmesi yerel yönetimlerin, hükümetin ve RTÜK'ün ilgi ve desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da yerel medyanın belli bir çizgiye gelebilmesi için reklam gelirlerinin hayati önem taşıdığının bilincinde olduklarını ifade etti. Durak, "Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak RATEM'in çalışmalarını takip ediyoruz ve bu konuda kendilere gereken desteği sağlayacağımızı ifade ediyorum" dedi. Durak, Adana'daki yerel radyo ve televizyonların vericilerinin tamamını tek bir noktada toplayacaklarını böylece görsel kirliliğe son vererek bir bütünlük sağlayacaklarını müjdeledi.

Toplantıya, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, SP İl Başkanı Sıtkı Cengil, ABD Adana Konsolosu Eric Green ve çok sayıda medya temsilcisi katıldı. Açılış konuşmalarının ardından reklam verenler ve medya ve reklam ajansı temsilcilerinden konuşmacıların katıldığı panelde sektörün sorunları tartışıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkü toprak IP: 193.255.201.xxx Tarih : 5.11.2008 10:20:30

Sayın Valimiz çok haklı konuştu çok fakir olduklarını söyleyip devletten aldıkları yardımları inkar eden bir ülkeyiz.yeşilkart incelemesinin yapılması çok iyi oluyor. bu konuda yazık değil mi devletin malına zarar veriyorlar ne olur. Sayın Valim bölücüleri Adana dan sürün kendi memleketlerine gitsinler yeter artık bizim memleketimizi pis ettikleri nere baksan her yerde var.Mide bulandırıyorlar.Keşke herkes sizin gibi düşnse bu ülke daha güzel yaşanır bir hale gelir. Hükümetimiz hükümet değil ki polislerimiz ne yapsın askerlerimiz ne yapsın elleri kolları bağlı terörlere karşı çok yazık.Ama terörlerin çocukları sokaklarda polislerimizi iş yerlerimize taş atarken özgürce haraket ediyorlar peki bizim polislerimize o yetki yok. Ben de bu ülkede yaşıyorsam bu hükümeti kınıyorum.SAYGILARIMLA