2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yeşil kent meyva bahçesine dönüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, dikeceği turunç ağaçlarıyla hem kenti yeşillendirmeyi hem de limon yerine turuncu tercih edenlerin ihtiyaçlarını, ücretsiz karşılamayı amaçlıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, halkın, sofrasında salatada limon yerine, turuncu tercih etmesi nedeniyle, bu meyvenin Adanalılar için ayrı bir öneminin bulunduğunu belirterek, "Turunç, kendine özgü tadıyla salataya ayrı bir lezzet vermektedir. Bu nedenle halkımız ve kebapçılarımız tarafından çok fazla kullanılmaktadır" dedi.

Portakalın anası turuncun meyvesine dokunulmadığı sürece 12 ay dalında kalma özelliğine sahip olduğunu söyleyen Durak, ilk başkanlık döneminden bugüne kadar Adana’nın çeşitli yerlerine 13 bine yakın turunç ağacı diktirdiğini hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’daki turunç ağacı sayısını 30 bine çıkartacaklarını belirten Durak, "Turunç ağaçlarını çoğaltmakla halkın ekonomisine önemli ölçüde katkı koyacağız. Bir ailenin, yılda ortalama 10 kilo limon tükettiğini varsaydığımızda, 300 bin ailenin tükettiği limon 3 milyon kiloya ulaşmaktadır. Her biri yılda ortalama 100 kilo meyve veren yetişmiş turunç ağacı sayısını 30 bine çıkarttığımız zaman limon tüketimiyle, turunç üretimi birbirine karşılayacak. Böylece halkımızın cebinden para çıkmamış olacak. Daha önemlisi, 12 boyunca yaprakları yeşil, meyveleri sarı turunç ağaçları, kent estetiğine ayrı bir hava verecek. Adana daha yeşil olacak. Adanalılar nisan ayında turunç çiçekleri sayesinde doğal parfüm soluyacak. Adanalılar’ın tamamının limon tüketme ihtiyacı, turunç meyvesiyle karşılanacak. Halkımız, ihtiyacından fazla meyveyi toplasa bile 12 ay boyunca turunç, ağacının dalında kalacak" diye konuştu.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 11:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?