2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yeşil sahalardan pistlere

Adanalı futbol hakemleri yoğun ve zorlu geçen ilk yarının yorgunluğunu eğlenerek çıkardı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Adana Şubesi’nin düzenlediği, geleneksel baloda spor camiasının ileri gelenleriyle biraraya gelerek felekten bir gece yaşadı.

İnci Otel Yakut Salonu’nda yapılan baloya Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi ve Eğitim Planlama Amatör Kurul (EPAK) Başkanı Mahmut Çetiner, Adanaspor, Adana Demirspor, Ceyhanspor yönetici ve teknik adamları, Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Genel Başkanı Ali Gülleri, amatör spor kulübü başkan ve temsilcileri, hakem ve gözlemciler de katıldı.

Genç hakemlerin yerinde duramadığı hareketli gecede geç saatlere eğlenen hakemler mutlu bir gün yaşadı. TFFHGD Adana Şube Başkanı Kadir Özdemir de, zaman zaman genç hakemlerin arasına girerek stres attı. Başkan Özdemir, baloya 400’e yakın spor adamının katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Yoğun bir tempo içerisinde sezon geçiriyoruz. Hakemlerimiz 21-22 yaşında çok genç. Hepsi pırlanta gibi çocuklar. Futbolda sadece Adana’da değil Türkiye’de problem var. Tribün terörü var. Çok gergin bir ortam mevcut. Ama burada 400 kişilik spor ailesi var, biz burada onlarla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Demek ki insanlar bütünleşebiliyor" dedi.

MHK üyesi ve EPAK Başkanı Çetiner de, Türk futbolunun büyük bir değişim içinde olduğuna dikkat çekerek, "Tabi hakemlik de bir sınav veriyor. Amacımız Türk futbolundaki şiddeti ve sportmenlik dışı davranışları en aza indirmek. Bu konuda hakem camiasına düşen ne görev varsa onları yerine getirmek istiyoruz. Burada bütün kulüpleri, teknik adamları ve basını, hakemleri biraraya getirdik. Futbolun, kardeşlik, dostluk ve centilmenlik olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. İnşallah sezon boyunca ve bundan sonraki sezonlarda elele omuz omuza bütün taban birlikleri, bütün unsurlar futboldaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için herkes üzerine düşen görevi yapar" diye konuştu.

adana
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?