2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yetim kıza devlet yardımı

Adana'da 6 yıl önce babası, alkollü bir polis memuru tarafından silahla öldürüldüğü ileri sürülen ve maddi imkansızlıklar yüzünden bu yıl kazandığı Anadolu Lisesi'ne gidemeyen15 yaşındaki genç kıza devlet sahip çıkarak ayda 350 YTL burs sağladı.

6 yıl önce babası Abdullah S.'nin (37) alkollü bir polis memuru tarafından öldürülmesinden sonra yetim kalınca, geçimlerini evlere temizliğe giden annesi sağlayan E.G.S.'nin okuma azmi ve dramının gazetelere yansıması üzerine Adana Valiliği harekete geçti.

Yetkililerin yaptığı araştırma sonucu ailenin yardıma ihtiyacı olduğunun belirlenmesi üzerine E.G.S.'ye sahip çıkılarak eğitim-öğretim gördüğü süre içerisinde ayda 350 YTL burs verilmesi kararlaştırıldı.

Anne Ayşe S. (32), kocasının öldürülmesinden sonra kızını evlere temizliğe giderek okutmaya çalıştığını belirterek, "Ama buraya kadar gücüm yetti. Adana dışına okumaya gidince yetiştiremedim. Ancak devletimiz bize sahip çıktı. Durumumuz, kızımı okula gönderemeyecek kadar kötüydü. Adana Valiliği kızımın okula gidebilmesi için bize ayda 350 YTL burs verecek. Bu bursla kızım okuyabilir. Allah devletimize zeval vermesin. Şu an çok mutluyum bu mutluluğu anlatamam. Kızım okusun benim için yeter" dedi.

E.G.S. ise yardım elinin uzatılmasından sonra eğitimine devam edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Babasından kalan boşluğu devlet babanın dolduğunu ifade eden E.G.S., "Benim okula gitmem için bana 350 YTL burs verdiler. Devletimizin sayesinde okuyup millete aileme hayırlı bir evlat olacağım. Bir haftadır okula gidemiyordum. Hemen şimdi okula gidip ben de arkadaşlarım gibi derslerime başlayacağım. Devletimizin sayesinde üzüntüler mutluluğa dönüştü. Adana Valiliği'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?