2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yetiştirme yurdundan dünya evine

Adana'da yetiştirme yurdunda kalırken birbirlerine aşık olan Erkan Demir ile Gülhan Aytuğ, bugün dünya evine girdi.

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı (SÇHEK) Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'ndan 18 yaşını doldurduktan sonra ayrılan Erkan Demir (25) ile Gülhan Aytuğ (19), bugün ömür boyu ayrılmamak üzere imza atarak evlendi.

Kimsesiz çocukların düğün masraflarını Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YURT-AYDER) ve 0-6 Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği üstlendi. Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'ndan 7 yıl önce ayrılan Erkan Demir ile yurttan 1 yıl önce ayrılan Gülhan Aytuğ, yurtta kaldıkları dönemde birbirlerine aşık olduklarını ve evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Damat Demir, çok mutlu olduğunu, Gülhan'ı çok sevdiği için evlendiğini söyleyerek, "Gülhan'ı ilk yurtta gördüm. O dönemde kendisine aşık oldum. Yurttan ayrıldıktan sonrada evlenmeye karar verdik. Bugün de en mutlu günümüz" diye konuştu.
Gelin Gülhan Aytuğ ise Erkan'ı çok sevdiğini ve bu nedenle evlendiğini, çok mutlu olduğunu ifade etti.

Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç ise kimsesiz çocukların en mutlu gününde yanlarında olduklarını, diğer günlerinde de onları yalnız bırakmayacaklarını belirterek çifte ömür boyu mutluluk dileklerini sundu.

Damat Erkan Demir, serbest meslekle uğraşıyor. Yurttan bir yıl önce ayrılarak kimsesiz çocuklara tanınan memurluk sınavına giren gelin Gülhan Aytuğ ise atama bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?