29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yıkama ve soğutma odaları oluşturuldu

Adana'da çöl sıcaklarının 42 dereceyi aşması üzerine hastaneler de ek önlemler almaya başladı. Adana Numune Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin merkezi soğutma sistemine ek olarak acil servisler klimalarla desteklenirken sıcak çarpması vakaları için de yıkama ve soğutma odaları oluşturuldu.


Adana Valiliği, 27-28 Haziran tarihlerinde hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanların kendi kararları doğrultusunda 2 gün idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı Adana'da, aşırı sıcaklar nedeniyle başta 112 Acil Servis olmak üzere tüm hastanelerin acil servislerinde gerekli önlemler artırıldı.


Adana Numune Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde de sıcaktan etkilenenler için soğutma ve yıkama odaları oluşturuldu.
Acil servise günde ortalama 100 kişinin başvurduğunu bunların yüzde 40'ını sıcağa bağlı rahatsızlıkları bulunan kişilerin oluşturduğunu belirten Acil Servis doktorlarından Zikret Köseoğlu, "Hastanemizdeki merkezi soğutma sistemine ek olarak acil servise ek klimalar yerleştirdik. Acil servisin tamamını soğutuyoruz. Sıcak çarpması şikayetleriyle gelen hastalar önce yıkama odasına alınıyor. Yıkama odasında sırasıyla şehir suyu sıcaklığından başlanılarak kademeli olarak soğuk suyla yıkanıyor. Son olarak buzlu suyla yıkanan hasta vücut sıcaklığı düşürüldükten sonra soğutma odalarına alınıyor" dedi.


Tansiyon hastası olduğunu ve sıcağa bağlı olarak rahatsızlanarak hastaneye geldiğini belirten Hülya Canpolat (45), hastanedeki ortamdan çok memnun olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 14:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz bel IP: 84.154.206.xxx Tarih : 1.07.2007 22:48:34
Cok iyi yapmislar daha gecen gün bir toplanti yüzünden adanadaydim size söylim böyle sicak bir sehir daha önce hic görmedim