2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

‘Yıkım kararı bizi şok etti’

Yüreğir Belediyesi, Pamuk Araştırma Merkezi’ni 10 Kasım’da yıkma kararı aldı

Yüreğir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi’nin Pamuk Araştırma Merkezi’ne gecekondu muamelesi yaparak yıkım kararı aldı. Karar, 10 Kasım’da merkezdeki Atatürk’ü anma etkinliği sırasında uygulanacak.

Adana’da 16 yıldır bilimsel çalışmaların yürütüldüğü Pamuk Araştırma ve Uygulama Merkezi, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehirçilik Müdürlüğü kararıyla gecekondu olarak tanımlanınca, yıkım kararı verildi. Değeri 2 milyon YTL olan merkez 10 Kasım Pazartesi günü Atatürk’ü anma etkinliklerinin yapıldığı saatte Yüreğir Belediyesi ekiplerince yıkılacak. Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, merkezde büyük çalışmalara imza atıldığını, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan pamuk ve tarımsal faaliyetlerle ilgili çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, alana TOKİ tarafından hastane, otel ve çarşının yapılmak istenmesine karşı ÇÜ tarafından açılan davanın sürdüğünü kaydetti.

‘Yıkım kararı bizi şok etti’

Bölgenin birinci derece tarım alanı olması nedeniyle ’Toprak Koruma Kanunu’ kapsamında herhangi bir yapılanmanın oluşamayacağını anlatan Rektör Akınoğlu, “Dava süreci devam ederken, Yüreğir Belediyesi’nin bize gönderdiği yıkım kararı yazısıyla şoke olduk. Burası bir araştırma merkezidir. Böyle bir yerin gecekondu olarak görülmesi bizleri son derece üzdü. Şu an tekrar yapılması 2 milyon YTL’ye mal olacak bir merkezin yok olmasını istemiyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlara sağduyu çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

Vatan
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 11:52:57
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 12:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Volkan Kılıç IP: 88.226.190.xxx Tarih : 9.11.2008 18:04:55

Allah böyle belediye zihniyetinin belasını versin. Uğraşacak bi araştırma merkezi kaldı değil mi koca ADANA'da. Duy ahali Adana da belediye otobüsleri saatte bir geçiyor. Ne metro ne de basit bir tramvay var. Altgeçit henüz biz Adanalının görmediği birşey. Viyadük kavramı ise 2 yıldır tanıdığımız bir olgu. Ama bunlarda sorun mu canım. Bizim tek derdimiz Pamuk araştırma merkezinin kaçak olması...