4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yıkım tartışmalarına cevap...

CEYHAN’DA YIKIM TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yıkımı kaymakamlık ve belediye arasında tartışmalara neden olan bina ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Sözlü, “Yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Başkan Sözlü, belediyede yaptığı açıklamada Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş’un basına ve kamuoyuna eksik ve yanlış bilgi verdiğini savunarak “Hazineye devredilen arazilerin tapu sicil kayıtları olmaz. Söz konusu bina da hazineye aittir. Ancak bina, belediyenin imar planındaki yeşil alan içersinde yer alıyor. Yeşil alanların kullanım hakkı da belediyelere aittir”diye konuştu.

Sözlü, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, kaymakamlığın hafta sonu başlattığı yıkımın, imar kanununa aykırı olduğunun altını çizerek “Çünkü yıkım kararlarını veren belediye encümenidir. Kaymakam bey bunu göz ardı etmiştir, hukuksuz bir şekilde yıkma yoluna gitmiştir. Bu nedenle binanın yarısı kanunsuz bir şekilde yıktırılmıştır. Biz de dün teknik raporun hazırlanmasının ardından encümen kararı ile binayı artık kullanılamaz duruma geldiğinden ve tehlike arz ettiği için yıktık” dedi.

Başkan Sözlü, kaymakamlığın 15.10.2009 tarihli gönderdiği yazıya 20.10.2009 tarihinde cevap verdiklerini belgelerle göstererek “Cevabımızda öğretmen evinin bitişiğindeki binanın yıkıma elverişli olmadığını bilirkişi raporu ile belirttik. Ayrıca gerekli güçlendirmeyi yaptıktan sonra binayı, halkın kullanımına açmak için mülkiyetinin belediyeye devrini de resmi yazıyla talep ettik. Bütün bunlara rağmen Kaymakam Bey kendilerine cevap yazmadığımızı ifade etmiş. Bu doğru değildir. Biz bir kamu kurumuyuz, tüm yazışma belgelerimiz kayıt altındadır. Talep edilmesi halinde herkese gösterebiliriz” dedi.

Sözlü, “Amacımız kaymakamlıkla polemiğe girmek değil, vatandaşımızı doğru bir şeklide bilgilendirmektir. Ancak Hukuksuz yapılan yıkıma karşı, hukuk mücadelemiz de devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 23:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?