30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yılan hikayesini Bakan Şener çözecek

Adana'nın Kozan ve Feke ilçelerinin ortak düzenlediği "Karacaoğlan Festivali" etkinlikleri kapsamında Kozan ve Osmaniye'nin Kadirli ilçesi arasında yıllardır süren küskünlüğü ve bu yüzden dillerden düşmeyen yılan hikayesi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de katılacağı "Kozan-Kadirli Buluşması"nda yılanların Sumbas Çayı'na bırakılmasıyla sona erecek. 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Feke Belediye Başkanı Cuma İş ve Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, geleneksel hale getirilen "Karacaoğlan Festivali" ve bu kapsamda gerçekleştirilecek "Kozan-Kadirli Buluşması"yla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. 

Kozan Belediye Başkanı Özgan,"Karacaoğlan Festivali"nin bu yıl daha renkli geçeceğini, Kozan ve Kadirli ilçeleri arasında uzun yıllar süren küskünlüğün de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in katılacağı "Kozan-Kadirli Buluşması"yla sona ereceğini söyledi. Özgan, Kadirli ve Kozan arasında bulunan Sumbas Çayı'na 24 Mayıs'ta yılanların suya atılmasıyla iki ilçe arasındaki küskünlüğün ve yıllardır anlatılan yılan hikayesinin sona ereceğini kaydetti. Kadirli ve Kozan Belediye Meclisi'nin aldığı kararla bu buluşmanın gerçekleştirileceğini belirten Başkan Özgan, iki ilçenin kardeşliğini pekiştirmesi için eşi Kadirlili olan Bakan Şener'in de etkinliğe davet edildiğini vurguladı. 

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da, Kadirli-Kozan rekabetini ve yılan hikayesini ve aradaki husumetin sona erdirilmesi için yılanları suya atarak iki ilçenin kardeşliğini sonsuza kadar sürdürmek istediklerini ifade etti. 

Feke Belediye Başkanı Cuma İş ise, 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Karacaoğlan Festivali" kapsamında sergiler, paneller, şiir dinletileri ve aşıklar şöleni, halk yürüyüşü, genç ozanlar yarışması ve konserlerin yer alacağını belirtti.
Kozan ve Kadirli ilçeleri arasında karşılıklı olarak anlatılan yılan hikayesi şöyle: 

"Kadirlili'yi yılanla bir çuvala koymuşlar. Kadirlili bağırmış: 'Beni kurtarın.' Kurtarıp, serbest bırakmışlar. Kadirlili Kozanlı'yı görünce koşmuş, çuvala yeniden girip, 'Yoksa Kozanlı beni sokar' demiş."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:04:33
Güncelleme :22 Mayıs 2007 Salı 13:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.229.133.xxx Tarih : 23.05.2007 15:56:51
Fıkra bu ya;Kozanlı'ya Allahıhütala kul'um dile benden ne dilersen,dilediğini sana vereceğim. Ancak;sana verdiğimin 2 katını da Kadirli'liye vereceğim dediğinde.Kozan'lı düşünmüş,düşünmüş ne istese 2 katını Allah Kadirli'liye verecek ve Kozanlı en sonunda Allaha.Allahım gözümün birini kör et demiş neden. Kadirli'nin 2 gözü kör olacak onun için.Saygılarımla