29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yılbaşı fotoğrafı tahliye ettirdi

ADANA'da, aşk vaadiyle bir kişinin cep telefonuyla 100 YTL'sini gasp ettiği iddia edilen 29 yaşındaki Semra Bayır, olayın meydana geldiği yılbaşı gecesi bir otelde eşi ve oğluyla eğlendiğini fotoğrafla belgeleyince tahliye edildi.


31 Aralık 2005 gecesi 30 yaşındaki Abdulkadir Altun, para karşılığı aşk yapmak için bir kadınla telefonla anlaşıp Yavuzlar Mahallesi'nde buluştu. Bıçak tehdidiyle Altun'un cep telefonuyla 100 YTL'sini gasp eden kadın, kendisini bekleyen erkeklerin yardımıyla kaçtı. Altun, Emniyet Müdürlüğü'ndeki zanlı, fotoğraflarından parasını ve telefonunu gasp eden kadını nüfus kaydında yaşı 29 olan ancak daha büyük olduğu anlaşılan Semra Bayır'ın fotoğrafına benzetti.

29 Mart 2007'de, çocuk yaşta hırsızlıktan cezaevine giren oğlunu ziyarete gittiğinde yakalanıp tutuklanan Bayır hakkında, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İkinci duruşmada olay günü olan yılbaşı gecesi, bir otelde nikahsız eşi ve oğluyla eğlendiğini belgeleyen fotoğrafı mahkemeye delil olarak sunan Bayır, “Ben o gece eğleniyordum. Bu fotoğraf ispatımdır. Beni başka kadınlara benzetmiş olabilir” dedi. Tanık olarak dinlenen Bayır'ın nikahsız yaşadığı 39 yaşındaki Kenan Güldal da “Otelden sonra otomobille gezdik. Sonra eve gidip uyuduk” diye konuştu. Tanıklardan fotoğrafcı 40 yaşındaki Erdem Nazlı Can da yılbaşı gecesi çiftin fotoğrafını çektiğini doğrulayarak, “Sanıyorum bu fotoğrafı saat 03.00 gibi çekmiştim” dedi.

Mahkeme heyeti, Bayır'ı tahliye ederek duruşmayı eksik belgelerin tamamlanması için erteledi. Karara sevinen Bayır'ın yakınları duruşma salonunun kapısının eşiğini öperek, “Şükürler olsun. Tahliye olursam öpeceğim demiştim. Öptüm” diye sevindi.


DHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 12:20:39
Güncelleme :18 Temmuz 2007 Çarşamba 12:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?