4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yılbaşı gecesi ceza yağdı

Adana'da, yılbaşı gecesi yapılan vergi denetimlerinde, faaliyetlerinde usulsüzlük tespit edilen mükelleflere 61 bin 107 TL ceza kesildiği bildirildi.


Adana Vergi Dairesi Başkanı A.Serdar Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında otel, lokanta, kafe, gece kulübü gibi işletmelerde yoğun denetimler ve hasılat tespit çalışmaları gerçekleştirildiğini belirtti.


234 personelin görev aldığı denetimlerde; 3 bin 917 iş yerinin denetlendiğini, 246 iş yerinde de hasılat tespit çalışması yapıldığını ifade eden Aksoy, bu işletmelerde 1 milyon 521 bin 129 TL hasılat tutarı elde edildiğinin tespit edildiğini kaydetti.
Denetimler sırasında Vergi Usul Kanunu'na aykırı işlem yapan mükelleflere toplam 61 bin 107 TL "usulsüzlük" cezası kesildiğini aktaran Aksoy, "Denetimlerimizin olaysız geçmesi, mükelleflerimizin yapıcı uyarılarımıza olumlu cevap vermeleri ve mükelleflerimizin çok büyük bölümünün belge düzenine uymaları Başkanlığımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Ayrıca, denetimler esnasında otel, motel, pansiyon gibi konaklama tesisleri ve gece kulübü, disko, bar, pavyon, taverna gibi eğlence yerleri ile lokanta, restoran, birahane, kebapçı gibi hizmet işletmelerinde mükelleflere vergi yasaları ve uygulamaları hakkında bilgi verilerek denetimin eğitici yönüne ağırlık verilmiştir" dedi.


Vergisel görevlerini eksiksiz yerine getiren mükelleflere teşekkür eden Aksoy, haksız rekabete yol açan ve kayıt dışı çalışanlar hakkında denetim çalışmalarına önümüzdeki günlerde de taviz vermeden devam edeceklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 13:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?