4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yılbaşı hediyeleri çalındı

HASTA ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANAN OYUNCAKLAR ÇALINDI

Çukurova Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin Balcalı Hastanesi'nde yatan 30 çocuğa yılbaşında hediye etmek üzere topladığı oyuncaklar çalındı.

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenim gören ve kendilerine 'Öğrenci Kolektifleri' adı veren bir grup öğrenci, geleneksel hale getirdikleri "Üniversiteli Gençler Yoksul Çocuklarla Buluşuyor" kampanyasının 5.'sine start verdi. Öğrenciler, yerleşkenin çeşitli noktalarına kutular koyup, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yatan 30 çocuğa oyuncak hediye etmek için oyuncak toplamaya başladı.

Öğrenciler, dersleri dışında kalan zamanda üzerinde "Hep beraber öğrencileri ziyaret edelim", "Okumuş insan halkın yanındadır", "Yılbaşını hastanede geçiren çocukların yanındayız" yazılı karton kutularla öğrenci arkadaşlarından oyuncak topladı. 21 Aralık'ta başlayıp, 30 Aralık'ta bitecek olan kampanya çerçevesinde dün öğrenciler 5 oyuncak topladı. Öğrencilerin derse girerken kantine bıraktıkları kutular ve oyuncaklar çalındı.

Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Sıla Soyaslan, "Bizim tek amacımız hasta çocukları biraz olsun sevindirmektir. Yılbaşında onların yanında olduğumuzu hissettirmektir. Bunun için çocuklara oyuncak topluyoruz. Kampanyamızda 5 oyuncak toplayabildik" dedi.

Soyaslan, oyuncak toplama işini ders aralarında yaptıklarını, derse girmek zorunda kaldıkları zaman oyuncakları kutularıyla birlikte kantine koyduklarını anlatarak, "Dün yine derse girmek için oyuncakları kutularıyla birlikte kantine koyduk. Ders bittikten sonra kutuları alarak biraz daha oyuncak toplamak istedik, ancak ne kutuları ne de oyuncakları bulabildik. Kantinde herkesin gözü önünde kutuları ve oyuncakları çalmışlar. Kantinde görevli güvenlik elemanları bile bir şey görmemiş" diye konuştu.

Yerleşkede gezen öğrenciler de, arkadaşlarının hasta çocuklar için oyuncak topladığını öğrenince onlara destek vererek, "Arkadaşlarımız çok güzel bir kampanya başlatmış. Evde bulunan oyuncakların hepsini yarın getirip bu kampanyaya katılacağız. Çok iyi düşünmüşler" dedi.

HASTA ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANAN OYUNCAKLAR ÇALINDI
HASTA ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANAN OYUNCAKLAR ÇALINDI
HASTA ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANAN OYUNCAKLAR ÇALINDI
HASTA ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANAN OYUNCAKLAR ÇALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 11:15:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 12:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?