1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yılmaz projelerini tanıttı

YILMAZ PROJELERİNİ TANITTI

MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, Adana'da farklı alanlarda yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekerek, çözüm noktasında hazırlamış olduğu projeleri kamuoyuna tanıttı. Yılmaz, 'Değişim ve Dönüşüm Projeleri' adını vermiş oldukları tüm bu projelerle de Adana'yı 'küresel bir kent' haline dönüştürmek istediklerini söyledi.

Yılmaz, MHP Adana İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler ile birlikte Seyhan Oteli'nde düzenlenen toplantıda Adana'da eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye kadar farklı alanlarda hazırlamış olduğu projeleri kamuoyuna tanıttı. MHP Adana İl Sekreteri İlter Alıç ve MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan'ın da hazır bulunduğu toplantıya katılan Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Hakan Bülent Yardımcı da Yılmaz'a destek verdi. Burada konuşan Seyfettin Yılmaz, küresel dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade ederek, “Dünya, marka şehirleriyle yönetiliyor. Bu projelerin amacı Adana'yı marka şehir yapma hareketidir” dedi.

“BUGÜNKÜ DURUMUN SORUMLUSU HÜKÜMET VE SİYASİLERDİR”

Adana'nın bugünkü durumunu ortaya koyan Yılmaz, mahrum bırakılmış semtlerin, etnik, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak ayrışmış bir Adana'nın, bölge illerinin gölgesinde kaldığını ifade ederek, kentin bu hale gelmesindeki sorumluların da AK Parti Hükümeti ve siyasiler olduğunu öne sürdü. Genel bir Adana tablosu çizerek, başta tarım, ticaret ve ekonomi olmak üzere sulama, tekstil, enerji, ulaşım, eğitim, sağlık ve spor alanında yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getiren Yılmaz, söz konusu alanda geri kalmışlığın neden ve sonuçlarını da ortaya koyarak, bu duruma son verilebilmesi adına hazırlamış olduğu projeleri açıkladı.

'Tuzla-Karataş Turizm Bölgesi Projesi' ve 'Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi Projesi' ile işsizlik kalıcı olarak çözüme kavuşturulacağını savunan Yılmaz, “Türkiye'yi enerji terminali yapacak olan Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi' ve Karataş-Tuzla Turizm Bölgesinin hayata geçirilmesiyle birlikte kent merkezindeki yaklaşık 10 milyonluk nüfusuyla Adana, Türkiye'nin ikinci büyük ili konumuna gelecektir. Enerji İhtisas Bölgesi ve Turizm Bölgesi Projesi de en kısa sürede uygulamaya konulmalıdır” diye konuştu.

“GECİKEN HER GÜN ADANA İÇİN İŞSİZLİK VE YOKSULLUK DEMEKTİR”

Kendisinin seçilmesi ve MHP'nin de iktidara gelmesi halinde hayata geçirilmesi planlanan diğer projelerin; 'Adana-Yumurtalık-Erzin Duble Yol Projesi', 'Adana-Tuzla-Tarsus Duble Yol Projesi', 'adana-Yumurtalık-Erzin Raylı Sistem Projesi', 'Adana-Tuzla-Tarsus Raylı Sistem Projesi' olduğunu belirten Yılmaz, bu projelerle ilgili kısa açıklamalarda da bulundu. Tüm bu projelerinse, 'Enerji İhtisas Bölgesi ve Turizm Bölgesi Projesi' ile eş zamanlı olarak yürütüleceği bilgisini de veren Seyfettin Yılmaz, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından da süratle uygulamaya geçileceğini açıkladı.

“Geciken her gün Adana için işsizlik ve yoksulluk demektir” ifadesini kullanan Yılmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Ekonomisinin yüzde 60'ı tarım ve tarıma dayalı sanayiden oluşan Türkiye'nin tarım başkenti Adanamızda tarımla ilgili tüm politikaları belirleyen ve karar mekanizmasında, tarımla ilgili tüm aktörlerin yer aldığı özerk bir yapıya sahip 'Çukurova Tarım Konseyi'ni mutlaka kuracağız.”

“YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇIP YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURACIĞIZ”

Çukurova Tarım Konseyi'nin, Türkiye ve dünyadaki olumlu ve olumsuz gelişmelere göre çiftçiyi ve siyasi iradeyi yönlendireceğini anlatan Yılmaz, bununla birlikte verimli ve etkin tarım politikalarının da hayata geçirileceğini savundu. Çukurova'da oluşturulan bu modelin, daha sonra tüm ülke geneline yaygınlaştırılacağını ifade eden Yılmaz, “Öncelikle tüm Çukurova'nın tüm arazileri coğrafi bilgi sistemine geçirilecek. 'Organik Tarım Projemiz, Çatalan Barajı çevresinde; Sarıçam, Karaisalı, Aladağ ve İmamoğlu ilçelerinde yer alan toplam 23 köyü kapsıyor. Türkiye'de her iş yerinde kantar olmadığına göre tonaj tahdidinin tüm faturasını nakliyatçıya veya şoför kardeşlerimize yüklemek insafsızlıktır. MHP, tonaj tahdit uygulamasında esneklik sağlanacak. Esnaf ve şoför tonajdan dolayı kabus yaşamayacak. Tonaj uygulaması her yerde adil ve eşit şekilde uygulatılacaktır” ifadesini kullandı. Yatırım teşvikinin avantajlarından üçüncü ve dördüncü bölgede bulunan illerin faydalandığına dikkat çeken Yılmaz, “Adana'ya daha fazla yatırım yapılmasının teşvik edilmesi ve Adana'nın üçüncü bölgeye alınması için gerekli çalışmalar ve yasal düzenlemelerin yapılması sağlanacak. Bu düzenleme yatırımların önünü açacağı gibi ciddi istihdam da oluşturacak” dedi.

YILMAZ PROJELERİNİ TANITTI
YILMAZ PROJELERİNİ TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 17:56:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 09:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?