2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yılmaz'dan Türkmenlere çağrı

YILMAZ'DAN TÜRKMENLERE ÇAĞRI

MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, Türkiye'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, Toroslar'da yanan Yörük ateşi sönmedikçe Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bozulup, yerle bir edileceğini söyledi.

Yörük Türkmen Derneği yönetici ve üyeleriyle merkez ilçe Yüreğir'de düzenlenen açık hava toplantısında bir araya gelen Yılmaz, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk, Toros Yörükleri Derneği ile Akdeniz Yörük Türkmenleri Derneği Federasyonu Kurucusu Bilal Şahin'in de hazır bulunduğu etkinlikte Yılmaz'a MHP Adana milletvekili adayları Neslihan Uzun ve Mehmet Külahlıoğlu'nun yanı sıra MHP Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Sarıçam ilçe Başkanı Mehmet Özcan da eşlik etti.

Türkiye'nin çok zor bir dönemde geçtiğini ve bu süreçte birlik ve dirliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Yılmaz, “İçinde bulunduğumuz dönem, milletimiz ve devletimiz üzerinde oynanan oyunları bozma dönemidir. Bu nedenle bizim bir ve diri olmamız lazım, başka çaremiz de yok. İddia ediyor ve söylüyoruz ki; Toroslar'da yanan Yörük ateşi sönmedikçe tüm oynan oyunlar bozulacaktır ve yerle yeksan edilecektir. Fakat, Adana'da birileri Yörükler ve Türkmenler üzerinde oyunlar oynuyor” dedi. Bu sözler üzerine 'Yuh' çeken vatandaşlara müdahale eden Yılmaz, “Yuh yok arkadaşlar. Yuha da değmez, yuhalamalarınızı sandıkta vereceğiniz oylarla gösterin” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik'e de eleştirilerini sürdüren Seyfettin Yılmaz, çağrısını yineledi ve Ömer Çelik'i televizyon ekranında tartışmaya davet etti. Konuşması sık sık; 'Devletin Başına Devlet Gelecek' sloganlarıyla kesilen Yılmaz, Türkiye'nin MHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu, bu noktada da 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin öneminin daha da arttığını vurguladı.

Yılmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “MHP parlamentoda çok güçlü bir şekilde yer almak zorundadır. Bundan dolayı bu milletin ve devletin geleceği açısından Kendini Türk hisseden Türk milletinin bağımsızlığının devamını isteyen herkesin bir arı gibi çalışarak MHP'nin çok güçlü bir şekilde parlamentoda yer almasını sağlamak gibi bir mükellefiyeti olduğunu düşünüyorum. Ben hepinizde bu desteği arzu ediyor ve istiyorum.”

Yörük Türkmen dernekleri adına konuşan Oğuz Adem Selçuk ise, “Ana dilimizin tek ve Türkçe olması, Ankara'nın başkent olması, ülkemin bölünmez bütünlüğünün yaşatılması için Adana'da bulunan Yörük Türkmen dernekleri olarak biz buradan MHP'yi destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Mensubumuz olan Yörük Türkmen aşiretlerini onların bireylerini, obalarını bu seçimde MHP'ye oy vermeye davet ediyoruz. Aldığımız bu kararı sizlerle paylaşıyoruz” yorumunda bulundu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, 12 Haziran tarihinin Türkler ve Yörükler için namus ve şeref günü olduğunu ifade ederek, “Burada bir araya gelişimizin, mücadelemizin yegane sebebi Türklük gururudur. MHP'nin birinci sırasından 13. sırasına kadar olan değerli Yörük Türkmen adayları sizleri parlamentoda temsil etmeye adaydır. Ben de sizler gibi kıl çadırda doğmuş bir babanın çocuğuyum ve üç dönemdir belediye başkanıyım ve hep sizlerin desteğini gördüm. MHP dışında başka partilere verilecek her oy bu günaha ortak olmaktır. Yörükler Türkmenler olarak aklımız başımızdadır. Kimsenin bizi pazarlamak gibi bir niyeti olmasın. Adaylarımıza, milletimize ve inancımıza sahibiz ve onların arkasındayız” dedi.

YILMAZ'DAN TÜRKMENLERE ÇAĞRI
YILMAZ'DAN TÜRKMENLERE ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 13:48:00
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 14:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?