3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yine aynı manzara

Adana'da bayramın ikinci gününde de kurbanlıklar çocukların gözleri önünde kaldırımlarda kesildi.

Türkiye, Kurban Bayramı'nda yine alışık olunan manzaralarla karşı karşıya kaldı. Yurdun her tarafında kurbanlıklar çocukların gözü önünde, kaldırımlarda, orta refüjlerde, parklarda kesilerek kanları yollara akıtıldı.

Alınan tüm önlemlere rağmen bayramın ikinci gününde de ilk günde olduğu gibi sokaklar mezbahaya, yollar kan gölüne döndü. Tüm uyarılara rağmen çocuklar kesimlerde baş köşelerdeydi.

Adana'da bayramın ikinci gününde 12 yaşındaki Burak Berk babası kaldırımda kurban keserken ona yardım etmek için geldi. Ancak babası kurbanın boğazına bıçağı vurmasıyla birlikte kurbanlıktan uzaklaştı. Burak Berk, babasının bayramdan 3 gün önce kurbanlığı aldığını ve keserken de kendisinin baktığını söyleyerek, "Kurbanlığa 3 gün boyunca ben baktım. Onun yemeğini yedirdim baktım. Bu nedenle babam onu keserken çok üzüldüm. Ancak bayram olduğu için kesilmesi gerekiyordu. Keşke kurban kesilirken babamın yanına gelmeseydim. Kurbanlığın kesilmesi beni çok etkiledi. Onun boğazından birden kanlar akınca çok üzüldüm"
diye konuştu.

Baba Murat Berk ise kaldırımda kurban kesmenin yasak olduğunu ancak kesecek başka yer olmadığı için burada kesmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ayrıca Kabahatler Kanunu'na göre sokakta kurban kesenlere 'emre aykırı hareket' suçundan 125 YTL, 'belirlenen yerler dışında kurbanı kesmek' suçundan da 62 YTL para cezası kesilmesi gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 14:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?