4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yine rögar çukuru, yine ölüm!

Adana'da tıkalı kanalizasyon şebekesini açmak için 12 metre derinliğindeki rögar kuyusuna inen işçi boğularak hayatını kaybetti.

Merkez Çukurova ilçesi, Huzurevleri Mahallesi, Esentepe mevkiindeki kanalizasyonda tıkanma ve taşma olduğu şikayeti üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, sabah saatlerinde bölgede çalışma başlattı.

Kanalizasyondaki tıkanıklığın Adana Hafif Raylı Sistemi Kurttepe İstasyonu önündeki rögar kuyusundan çözümlenebileceğini belirleyen ekipler, kuyuya inmeye karar verdi. ASKİ'ye bağlı taşeron firmada geçici işçi olarak çalışan Muammer Ergül(30), 12 metre derinliğindeki rögar kuyusuna indi. Ergül'ün kanalizasyonu tıkayan taşı kaldırmasının ardından kuyuyu aniden su bastı. Ergül'ün kurtarılması için arkadaşları, itfaiye ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri, Ergül'ü bulabilmek için uzun süre çalıştı. Bu arada, olay yerine gelen ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan da kurtarma çalışmalarını takip etti. CANKUR ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonunda Ergül'ü rögar kuyusundan çıkardı.

112 Acil Servis ambulans görevlilerinin yaptığı incelemede Ergül'ün boğularak hayatını kaybettiği belirlendi.Evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirilen Ergül'ün cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:29:06
Güncelleme :1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?