30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yoksula kuru gıda yardımı

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi'nin yıl sonuna kadar ihtiyaç sahiplerine 80 bin paket kuru gıda yardımında bulunacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, yaptığı açıklamada, 2005 yılında 24 bin paketle başlattıkları gıda yardımını, 2006'da 60 bin, 2007'de de 80 bin pakete çıkardıklarını belirterek, "Seyhan'daki nüfus yapısına her bir ailenin ortalama 6 kişiden oluştuğu göz önüne alındığında 2007 yılı Aralık ayına kadar dağıtılacak 80 bin gıda paketinden toplam 480 bin kişinin faydalanacak" dedi.

Fakir fukaraya yapılan gıda yardımının Seyhan'da yaşayan 1 milyon Seyhanlı adına gerçekleştirildiğini ve kendisinin bu işte yalnızca aracılık yaptığını belirten Öztürk, "Belediyeciliğin yalnızca yol yapıp, kaldırım döşemek olmadığının bilincindeyiz. Belediyeciliğin duayeni kabul ettiğimiz şimdiki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken gerçekleştirdiği ve Türkiye genelinde kabul gören uygulamalarını Seyhan'da da uyguluyoruz. 3,5 yıllık hizmet dönemimizde yaptığımız sosyal hizmetlere olan ilgi bunun ne kadar doğru olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Seyhan Belediyesi Gıda Yardım Paketleriyle dağıtılan malzemelerin Hıfzısıhha Enstitüsü'nde tahlillerinin yapılıp kontrolden geçirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı bildirildi. Seyhan Belediyesi Gıda Yardım Paketi'nde 1 kilo siyah zeytin, 1 kilo kırmızı mercimek 500 gram şehriye, 500 gram çay, 500 gram makarna, 1 kilo kuru fasulye, 1 kilo pirinç, 1 kilo toz şeker ve 5 litre ayçiçeği yağı bulunuyor.

Seyhan Belediyesi Gıda Yardım Paketlerinden yararlanabilmek için Fakirlik Belgesi ve İkametgah İlmühaberi'nin yanı sıra nüfus cüzdan fotokopisi ve Yeşil Kart ile başvurmak gerekiyor. Yeşil Kart sahibi olmayan vatandaşların SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kaydı bulunmadığına ilişkin belge ile Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 12:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?